Girl Power! blog

Így híztunk egy hét alatt három kilót

Nyaralás = evés?

Nem nehéz. Egyszerűen csak belelazulunk a nyaralásba, kedves barátocskám. Az első nap kikapcsoljuk az agyunkat, és önfeledtté válunk. Nem gondolkozunk, nem mérlegelünk, nem számolgatjuk a kalóriát, mint ahogy azt tesszük az év további 358 napján. Nem kérem, mi bizony egy hétig remekül érezzük magunkat. És ehhez még csak all inclusive ellátás sem kell. Elég, ha az ember kiteszi a lábát otthonról, mondjuk a párjával, vagy még durvább, ha a barátokkal.

woman-eating-icecream-05081-medium_new

Kezdjük a reggelivel: a nyár első hetét Balatonon töltjük, kuponnal, három csillagos szállodában, reggelivel, vacsorával. A hülyének is megéri, hű, de olcsó, hű, de jó. Egy dolog a fix: bezabálunk reggel, és így kibírjuk estig. A bezabálás része teljesen jól is megy. Először rántotta virslivel a menü, ezt követi némi lekváros kalács, fojtásnak pedig egy kis csokis gabonapehely. Ehhez narancslé kísérőnek, és két bögre kávé. Tejjel, persze zsírossal.

Mindez általában reggel 9-10 óra magasságában. Mikor nyaral az ember, akkor ezután nem mozdul: kiveti magát a partra, bekeni magát naptejjel, előveszi a rejtvényújságot és a könyvét, és a mozgás kimerül abban, hogy néha megfordul. Pihenünk, nemdebár?

Délután 2-3-ig aztán nyugalom van. De aztán…  csak enni kéne valamit – gondoljuk többen is a parton, nekiesünk hát a hekkel teli pultnak. Egy hekk kettőnknek, sima ügy – mondjuk a pasinknak, aki ahelyett, hogy leállítana,  a hekk befalása után átcsábít minket a fagyizóhoz. És mi, kedves barátném beadjuk a derekunkat, mert nyaralunk, nyár van, nyár, megengedünk magunknak mindent!

A hekket és a fagyit pedig ki kell ám pihenni – no de mi aktívak vagyunk, barátom, irány a Balaton közepe! Vízibicikli, 1700 per óra, gyerünk, tekerjünk, lemozogjuk a fagyit! Nem hazudtoljuk meg magunkat, ezért büszkén megveregetjük a vállunkat: vagy 100 kalóriától megszabadultunk!

Pancsolás, pici tekerés, ki a partra, napozás, olvasás, napozás, fürdés – és hopp, kedveském, máris itt az este. Mehetünk a szálláshelyünkre vacsorázni!

A vacsora tökéletes: kétféle leves, háromféle főétel, és természetesen a desszert. Nyilván a krémlevest választjuk, az a pikánsabb, utána viszont nem tudunk dönteni: legyen hát mindenből egy picike! Egy kis rántott sertésborda tésztával, mellé csak egy nagyon kicsi tejszínes csirke burgonyakrokettel. A végére pedig brownie, és mivel svédasztal van, hát csak eszünk már kettőt is! És mivel mi most pihenünk, ne felejtsük el a finom balatoni borokat mellé.

Igen, barátocskám, ezek vagyunk mi: most pedig isszuk a levét. Hétfő van, már munka, az egy hét eltelt, és most itt ülünk az íróasztalunknál, nem mozdulunk, és érezzük, a nadrágunk majd’ szétpattan, valami nem stimmel. A ráncaink ugyan kisimultak, pihentünk, szórakoztunk, nevettünk, feledtünk. Megérte?

Azt mondom: megérte. Szélsőséges volt, de önfeledt, most pedig visszaállhatunk a régi üzemmódba, és elkezdhetjük a számolást. Nem baj, menni fog, és sikerül, így van ez jól!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!