Girl Power! blog

Hat szupernő, akiket látni kell a Szigeten

Kemény rocker, extravagáns dubstep díva, bájos sanzonénekes: őket látni kell az idei Sziget fesztiválon.

Deborah Skin Dyer

Deborah Skin Dyer a Skunk Anansie zenekar kopasz énekesnője. A négytagú londoni együttes az alter ellenkultúra egyik legfontosabb bandájának számít a kilencvenes évek közepétől – olvasható a Sziget ismertetőjében. Emellett a Skunk Anansie azon kevés zenekarok közé tartozik, akiknek neve a könnyűzene mély rétegeit kutatók számára fontos igazodási pont, ám a mainstream világán túl nem látó fogyasztók körében is ismert és közkedvelt. Miután 2001-ben a banda feloszlott, Skin szólókarrierbe kezdett. Aztán újra összeálltak.

Skin zenekara olyan együttesekkel járta be a világot, mint a U2, a Muse, az Aerosmith, a Bad Religion, a Therapy?, a Rammstein, vagy Lenny Kravitz és Henry Rollins bandája.

Az 1967-ben született Skin Ibizán él, nagyon szeret futni, imádja a skót dizájnert, Nokit, két autója van és biciklizik is. Kedvenc filmje a Szex és Lucia, imádja a Macbethet.

Ars poetikája: „The point is to find something you really love doing and then do it. If you hate your job, fuck it, why not do something else?” – Az a cél, hogy találjunk valamit, amit igazán szeretünk csinálni, és aztán csináljuk azt. Ha utálod a munkád, bassza meg, miért nem csinálsz valami mást?”

Megnézheted szerdán este háromnegyed hatkor a Pop-Rock Nagyszínpadon.

skinvia Tumblr

 Katy B

A brit énekesnő, dalszerző, a dubstep kultúra dívája még csak 24 éves. A könnyűzenei szakon végzett Kathleen Anne Brien 16 évesen Baby Katy-nek nevezte el magát, amikor első dalát egy kalózrádió már lejátszotta. A BRIT iskolába járt, Destinys Childot és Beyoncét hallgatott, ők inspirálták. Egy interjúban azt mondta, ha fesztiválon lép fel, nagyon szereti, ha mindenki jól érzi magát és bulizik, így remek hangulatra számíthatunk.

Megnézheted augusztus 11-én, vasárnap 23:30-kor az A38 Színpadon.

kbvia Pinterest

Zaz

Isabelle Geffroy francia sanzonénekesnő énekli az utóbbi idők legismertebb francia dalát, a Je veux-t, amellyel 2011-ben nyert hazájának legrangosabb zenei gáláján, a Victoires de la musique-on. Zeneelméletet tanult az egyetemen, különösen a hegedű, zongora, gitár és kóruséneklés érdekelte. Közben kung fu edző lett belőle. Ezt követően modern zenét tanult a CIAM (Centre d’Information et d’Activités Musicales) iskolában ösztöndíjas hallgatóként. Hatással volt rá Vivaldi, Bobby McFerrin, Ella Fitzgerald, és Richard Bona is.

Megnézheted augusztus 11-én, vasárnap 19:50-kor az A38 Színpadon.

zaz-konzertevia Giga Music

Regina spektor

Regina Ilyinichna Spektor a Szovjetunióból származó énekesnő, dalszerző és zongorista az angol mellett beszél oroszul, és a francia, a latin, és a héber is jól megy neki. Férje az Adam Green által alapított Melody Peaches gitárosa, Jack Dishel, legújabb lemeze pedig a 12 vadonatúj szerzeményt, és az író Bulat Okudzsava két interpretációját tartalmazó, 2012 májusában megjelent What We Saw from the Cheap Seats – olvasható a Sziget oldalán.

Szülei zenével foglalkoztak, édesapja fotós és amatőr hegedűművész, anyja pedig zeneprofesszor. Művészetére hatással van a folk, punk, a rock, a zsidó és az orosz népzene, a hip-hop, a jazz és klasszuikus zene is. Dalszövegei között rengeteg irodalmi utalást találunk; például a Poor Little Rich Boy című dalban Hemingway és F. Scott Fitzgerald, a Baobabs című dalban pedig a Kis herceg köszön vissza, a Paris című dalban Virginia Wolf, és Margaret Atwood, de más dalokban Boris Paternak, Shakespeare Hamlet, Samson és Delilah, és Oidipusz király hatása is fellelhető.

Megnézheted augusztus 8-án, csütörtökön 16 órakor a Pop-Rock Nagyszínpadon.

regina3via Awkwardpress

Bat for Lashes

Natasha Khan pakisztáni felmenőkkel rendelkező londoni énekesnő, dalszerző, multiinstrumentalista művész. Muszlim családban született 1979-ben, apja pakisztáni, anyja angol. Már 11 évesen megtanult zongorázni (egyedül, tanár nélkül). Tinédzserként a rasszizmus áldozata volt, „fucking Paki”-nak cukkolták, ezért iskolakerülő lett. Később dolgozni kezdett, majd Amerikában és Mexikóban kalandozott hónapokig. A brightoni egyetemen tanult tovább zenét és vizuális művézetet, később óvodapedagógusként  dolgozott és elkészítette első lemezét. Eddig három albuma jelent meg, 2006-ban a Fur and Gold, 2009-ben a Two Suns, majd a The Haunted man című lemezek.

Megnézheted augusztus 7-én, szerdán 23:30-kor az A38 Színpadon.

wildershoots_bat-for-lashes_2via Poplabyrinth

Little boots

Nála láttam először a Tenori-on nevű csodakütyüt. Zongorázik, énekel, sztilofonon, és az említett Tenori-On nevű eszközön is kitűnően játszik egyszerre az 1984-es születésű Little Boots, vagyis Victoria Christina Hesketh. A művésznevét a barátja adta neki, utalva apró lábméretére.

2009-be jelent meg első lemeze. A szoprán énekesre olyan előadók voltak hatással, mint The Human League, Gary Numan, a Kraftwerk, a Pink Floyd, Kylie Minogue, Britney Spears és  Jean Michel Jarre. A brit elektropop díva – aki egyébként blogol a Tumblr-en – egyetemi évei alatt megalapította a Dead Disco nevű bandát, és csak 2008-ban kezdett szólókarrierbe.

Megnézheted augusztus 9-én, pénteken 19:50-kor az A38 Színpadon.

Little Bootsvia Surroundingsounds

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!