Girl Power! blog

“Hamis nő hamis érzelmekkel” – fotók a szíriai first ladyről

Miközben egyre mélyül a válság Szíriában, a szíriai first ladyről különböző fotók jelentek meg, amelyeken az látható, Asma al-Assad másokon segít.

A brit születésű Asma al-Assadról fotósorozatot posztolt a szíriai elnökség hivatalos Instagram profilján: a képeken a first lady egy gyerekekkel játszik, egy könnycseppet töröl le egy fiú arcáról, vagy épp önkéntesekkel közösen készít ételt rászorulóknak. Egy másik fotón egy nőt látogat meg a kórházban. Egy harmadik fotón egy idős nőt ölel át, a képaláírás pedig: a mártír Mahmoud Abdul Latif Zuhair édesanyja.

A képek júliusban és augusztusban kerültek fel az internetre, és persze rengeteg komment érkezett azóta a diktátor feleségéhez.

A kommentek között szerepel például:

– “Hamis nő hamis érzelmekkel – az ördög menyasszonya.”

– “Az egyetlen jótékony tett amit tehetsz hogy megölöd a férjed és magad!”

– “Gyilkos!”

A kommentek között azért akad pozitív hozzászólás is, mint “Isten áldjon Asma”, vagy épp “Isten óvja Bashart és feleségét”.

A The Daily Telegraph újságírója, Cathy Newman szerint, ha Asma a fotókkal azt akarta mutatni, hogy gondoskodó anyaként áll az emberek oldalán, nos, akkor ez rosszul sült el. “A tömeggyilkosságok résztvevője egy Lady Macbeth – alak? Vagy talán ő is ki van szolgáltatva az eseményeknek?Esetleg ő is csak egy olyan lány Londonból, mint bármelyikünk, és talán ő is elszörnyed ezrek elgázosításától, amelyben ártatlan civilek, köztük gyerekek is áldozatul estek?” – teszi fel a kérdést az újságíró.

Screen Shot 2013-08-29 at 1.06.02 PM.jpg

Tavaly a brit és német ENSZ-nagykövetek feleségei vették célkeresztbe. Bemutattak egy videót, amelyben halott és sérült szíriai gyerekeket, majd a divatos first ladyt mutatják.

“Néhány nőt a stílus érdekel, és van, aki népéről gondoskodik. Egyes nők az imidzsükért, míg mások a túlélésért küzdenek” – hangzik el a videóban, amelyet kifejezetten Asmának címeztek.

A felvételt Sheila Lyall Grant, Nagy-Britannia ENSZ-nagykövetének, Mark Lyall-nak a felesége, valamint német kollégája, Grant Hubert készítette. A felvétel végén azt kérdezik: Mi történt veled, Asma?

Az is kiderült tavaly, hogy a szíriai vérontás ellenére Aszad felesége tovább folytatta luxustermékek online vásárolgatását; e-maileket váltott férjével, amelyeket a brit The Guardian-nak sikerült megszereznie. Ezekből kiderül: több tízezer dollárt költött ékszerekre, divatos bútorokra, és egy velencei üvegvázát is vásárolt a Harrodsból. „Én vagyok az igazi diktátor, neki (Aszadnak) nincs választása”- kommentálta az egyik levelet.

Screen Shot 2013-08-29 at 1.05.20 PM.jpg

Később az unió szankcionálta Asmát, aki nem utazhatott az Európai Unió területére.

Egyébként Asma egy vezető brit kardiológus és korábbi szír diplomata lánya, aki Londonban, egy angol középosztálybeli családban született és nevelkedett.Screen Shot 2013-08-29 at 1.06.56 PM.jpg

Asma számítástechnikát és francia irodalmat tanult, és bankárként dolgozott a JP Morgannál. Aszadot egy családi nyaralás során ismerte meg Szíriában.

A Vogue magazin sivatagi rózsának nevezte egy írásában, de később ezt a cikket levette honlapjáról.

Screen Shot 2013-08-29 at 1.05.45 PM.jpg

Screen Shot 2013-08-29 at 1.07.38 PM.jpg

Screen Shot 2013-08-29 at 1.02.51 PM.jpg

Mideast SyriaAugusztus 21-én, a vegyi támadás után

asma5 Egy friss, augusztus 28-i felvétel Szíriából (Daraa)

asma2

Screen Shot 2013-08-29 at 1.07.12 PM.jpg

Syrian president Bashar al-Assad's wife

 

 Forrás: Nationalpost.com, Instagram

 

 

 

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!