Girl Power! blog

Idegenek ölelgették egymást Amerika utcáin

Richard Renaldi fotós gondolt egyet, és úgy döntött, teljesen idegen embereket kér meg, kerüljenek „intim” kapcsolatba egymással.

Persze nem úgy intim, de egy első találkozáshoz képest mindenképpen az, ha arról van szó, két vadidegennek fizikai interakciót kell alkalmazni. Például átölelni egymást, egymáshoz bújni. A sorozat üzenete egyszerű: elvagyunk a saját világunkban, és észre sem vesszük, hogy a legtöbb ember szinte ugyanolyan, mint mi. Ugyanúgy vannak félelmeik, vágyaik, és az az alapvető vágyuk is, hogy szeressék és elfogadják őket.

Az ötlet a Lásd Amerikát busszal nevű projekt keretében indult még 2003-ban, amelyben a fotós egy buszmegállóban fényképezett le embereket az Egyesült Államok egész területén.  „Szerettem volna, ha kettő, vagy még több ismeretlen ember ismerkedik meg egymással”- mondta a művész.

A fotós 2007-ben tovább folytatta a munkát, és utcán fényképezett embereket. Mint vallja, a projekt arra ösztönzi az embereket, hogy egy pillanatra szakítsanak önmagukkal, és áljanak pózt egy idegennel úgy, hogy valahogyan megérintik egymást.

Néhány „modell” teljes nyugalommal vállalta a feladatot, és ölelkezett, volt, aki egy csókot is nyomott ideiglenes társa arcára. Volt persze olyan is, aki kényelmetlenül érezte magát a helyzettől.

A fotós terve az volt, hogy az emberek lépjenek ki a komfort zónájukból és lépjenek túl az etnikai és faji előítéleteken.

Lenyűgöző fotósorozat:Touching stangers 6

Touching strangers 1

Touching strangers 3

Touching strangers 7

Touching Strangers2

Touching strangers4

touching strangesr 7

További fotók és infók a projektről itt.

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!