Girl Power! blog

Ismerd meg a Cronutot! – ínycsiklandozó fotókon a lényeg

Új őrület tombol az Egyesült Államokban május óta, de már itthon is: a Cronut az az édesség, amiért képesek órákon át sorban állni hóban-fagyban is.

A Cronut receptjét egy New York-i francia cukrász, Dominique Ansel dolgozta ki, majd kezdte el árulni. A fánk és croissant keveréke hatalmas sikernek örvend, nem csoda, hogy a cukrász azonnal levédette termékét. Azonban már itthon is meg lehet kóstolni: a budapesti Briós hozta be hazánkba elsőként az édességet.

A Cronut Magyarország oldalán lehet olvasni egyébként Dominique Anselről is: itt kiderül, a pék több mint 2 hónapig tesztelte az édességet, mire májusra elkészült a végleges recept. Persze azóta születtek hasonló receptek alapján készült édességek világszerte.

Házilag is meg lehet sütni, kérdés, olyan lesz-e, mint az eredeti.

A fenti videó alapján a hozzávalók:

– Leveles croissant-tészta

– Növényi olaj

– Csokoládé ganache (vagyis csokikrém, habtejszínből és csokiból)

– Fél bögre porcukor

– Vaníliás puding

– Két teáskanál tej

– Színes cukorka törmelék

– Liszt

cronut

És a végére hagytam a legjobbat: egy kis Instagram-válogatás Cronut-fanoktól.

repost (5)

 

repost (7)

 

Egy kis sorban állás a hőn áhított édességért

repost (8)

repost (9)

repost (10)

repost (11)

repost (12)

repost (13)

repost (14)

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!