Girl Power! blog

10+1 dal, ami mindig megmenti az életem

Mindig van egy olyan valami, ami –amikor már senki és semmi sincs, hogy felvidítson – ott van nekem: a zene.

Ez a poszt hétfőn, 2014. január 20-án készül, délután 5 óra van, kint rendkívül sötét, szomorú, és elkeserítő idő. És éppen most olvasom, hogy talán ez lehet hangulatom oka: ma van az év legdepressziósabb napja.

A fejem fáj, a vállam feszült, görcsben van, nem tudok a munkámra rendesen odafigyelni. Nem bírok nagyon enni sem. Kimenni sincs kedvem, sem beszélni, beszélgetni. Az ilyen napokon valahogy a tükörben is más vagyok, a sminkem sem az igazi, de nem is érdekel. Ráadásul így bemenni dolgozni nem túl szerencsés, az ember hajlamos minden mindegy-alapon felmondós hangulatba kerülni.

Szóval: van úgy, hogy a világ szürkének látszik. Hajlamosak vagyunk sokan ilyenkor még inkább befordulni, sebezhetőségünkben vergődni, szomorkodni, sajnálni magunkat.

És mégis, az élet szépsége abban rejlik, hogy egyrészt megéljük ezeket a pillanatokat, másrészt pedig hogy aztán hagyjuk, hogy tovább áramoljanak a negatív dolgok, és elárasszák a testünket, lelkünket, aztán szépen lefolyjanak rólunk, hogy aztán újra a sarkunkra álljunk, és tovább haladjunk.

MusicLife

Meg kell értenünk, hogy a rosszkedv néha jó, hogy lássuk egy másik szemszögből az életet. A történéseket, a hangulatokat, és az okokat. Hagyni kell, hogy megtörténjen.

Én ezt ilyenkor így szoktam: van, hogy sokat sírok (szörnyű), vagy még rosszabb, dühöngök – és ekkor jó, ha senki sincs a közelben -, és mindent – napi  rituálékat, a szokásos jógarutint például – elhagyok.

De akkor mindig van valami, ami –amikor már senki és semmi sincs – ott van nekem: a zene.

A zenével megmozdul a szívem, vibrálni kezd a testem és képes vagyok pillanatok alatt egy más hangulatba kerülni. A zene segít, hogy lássuk: az élet azért szép.

Ilyenkor gyakran előveszek régi-új dalokat, amelyek mindig beválnak. Gyakran hozzáteszek, elveszek, alakítgatom a listát, és utána mindig jobb picit.

Most éppen ezt az összeállítást készítettem el, sok ismert dal szerepel rajta, és néhány újabb. Íme.

Ti mit hallgattok rosszkedv esetén?

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!