Girl Power! blog

Így kapcsolja le a hintázó szaúdi nőket az erkölcsrendészet

Egy olyan dolog tilos a szaúdi nőknek, amit minden gyerek nap, mint nap csinál.

A szaúdi nőket azért is letartóztathatják, ha hintáznak. Jól olvasod: ha hintáznak.

Egy internetre feltöltött fotón az látszik, ahogy a szaúdi vallási rendőrség hintázó nőket állít le egy nyugodt, csendes délutánon. A fotó – amelyet 24 óra leforgása alatt több mint 15 ezren osztottak meg – azonnal önálló életet kezdett élni a neten, hatalmas vitát kiváltva a Twitteren.

szaudi nok

Volt olyan hozzászóló, aki gratulált a rendőrség „éberségéhez”, mondván, a hintázó nők megszegik a szabályokat.  Mások egyszerűen csak azt írják, nőknek nincs joguk játszani a játszótéren. Akadt néhány hozzászólás, aki viccesen azt írta, a hintázás káros a nők petefészkére (- ez utóbbi  egyébként egy ismert szaúdi pap érvelése). Az egyik felháborodott tweetelő azt írja: „Hol van a vallásotok? Hol van a  tisztaságotok?”

Született azért ilyen fotó is (képaláírás: „hintázás az erkölcsrendészet szemével/hintázás valójában”)

Hintázás

A Mutawaa (erkölcsrendőrség) nőket, férfiakat egyaránt letartóztathat, ha valami nem a „szabályok szerint” történik. A flört például az egyik ilyen ok, de a homoszexualitás biztos útja a börtönnek. A vallási rendőrség feladata, hogy érvényesítse az iszlám öltözködési szabályokat, betartassa a muzulmán étkezési törvényeket, továbbá felügyeli, hogy senki se fogyasszon alkoholt, sertést, de a nyugati zene, DVD, televíziós műsor vagy film megtekintése is büntetendő.

A Mutawaa azóta kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írják: azért kellett betiltani a hintázást, mert a hintázó nők látványa felizgatná a járókelőket…

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!