Girl Power! blog

Magyar lány rázza fel az internet népét

Csemer Boglárka videoklipje bejárta az internetet: íme egy erős társadalomkritika Photoshoppal.

Minden kultúrának más és más fogalma van arról, mi az, hogy szépség. Egy közös szál azonban van, ami a különböző definíciókat mégis összeköti:  addig nem tudunk felülkerekedni az úgynevezett társadalmi elvárásokon, amíg a Photoshop, a botox és a szike jelenti a megoldást.

Sok-sok ilyen kampányról írtam már, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy minél több fórumon, minél több eszközzel fel kell hívni a nők figyelmét a valódi szépségre. Saját valódi szépségükre.

Külön öröm, ha egy magyar hang szólal meg (szó szerint, és átvitt értelemben is) a témában arról, hogy elég volt a külső beavatkozás általi átváltozásokból.

Az alábbi videót Csemer Boglárka Parfüm című dalához készítették. A magyar verzió jelenleg 466 ezer, a francia verzió pedig 27 ezer megtekintésnél jár.

A videón – amely Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotása –   Bogi a Photoshopnak köszönhetően teljesen átváltozik a felvétel végére. Az énekesnő a hvg.hu-nak elmondta: a dal társadalomkritika, amely olyan ideálokról szól, amelyek talán nem is léteznek.

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!