Girl Power! blog

11 inspiráló nő, akikre érdemes odafigyelni a téli olimpián

Természetesen minden erőnkkel a magyar csapatnak fogunk drukkolni, de érdemes azért néhány külföldi, inspiráló női indulóra is odafigyelni.

A teljesség igénye nélkül íme a 11 legcukibb versenyző – ezúttal az Egyesült Államokból.

1. Gracie Gold – műkorcsolya

A 18 éves lány, aki megnyerte az Amerikai műkorcsolya bajnokságot, ígéretes tehetség. “Az olimpia nem csak egy verseny, hanem a legfőbb álmom” – mondta a fiatal sportoló.

BIpEfnFCIAITHII
2. Kathie Uhlaender – Szkeleton

Kétszer is megnyerte a női Szkeleton-világbajnokságot. Amikor pedig nem a Szkeletont űzi, akkor súlyemelőként versenyez.

ku

https://www.youtube.com/watch?v=7SBqAuEiDVU

 

3. Sugar Todd – gyorskorcsolya

A fiatal sportoló nyolc évesen kezdett gyorskorcsolyázni. Több mint 5 ezer dollárt gyűjtött össze honlapján, hogy a szülei is elmehessenek vele Szocsiba.

sugar

4. Sarah Hendrickson, síugrás

A fiatal lány térdsérülése miatt még nem biztos, hogy részt vehet az olimpiai játékokon. Női síugróversenyt egyébként idén először láthatunk a téli olimpián. “Ez nagyon különleges, ez az, amiért a szívem dobog” – fogalmazott Hendrickson.

sarah.

5. Kate Hansen – szánkó

Hansen 1992-ben született. Annak ellenére lett az olimpiai csapat tagja, hogy törött lábbal versenyzett 2013 októberében. “Hello, Kate vagyok, szánkózok, zenei videókat készítek és mormon vagyok”  – ez a lány szlogenje.

BfLTKNFIEAAXAxv

6. Hannah Kearney – freestyle síelés

A 86′-os születésű sportoló a 2010-es téli olimpia aranyérmese. Szabadidejében lovagol, köt, focizik és olvas.

BdksSqPCQAEuP2p

7. Heather Richardson – nagypályás gyorskorcsolya

Heather Richardson 1989-ben született, ő képviselte az Egyesült Államokat 2010-ben Vancouverben, ahol a hatodik helyen végzett. Fogorvosnak készül, szeret röplabdázni és softballozni.

BQhhzo4CQAIFCUf

8. Gretchen Bleiler – snowboard

A 33 éves sportoló 11 évesen kezdett el snowboardozni. Pózolt az FHM-nek és az ESPN magazinnak is, szeret szörfözni, biciklizni, érdekli az enteriőr dizájn és a divat.

gretchen

9. Meryl Davis – jégtánc

A 87′-es születésű lány Charlie White párja a jégen. Kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes, amerikai bajnok és még számos díj tulajdonosa. Szeret főzni, olvasni, a barátaival lenni, hajókázni és játszani a kutyájával.

Bdk8XD4CAAEsBu3

10. Julia Mancuso – sí

Julia rengeteget utazik, szereti a tengert. Szörfözik és jógázik, a juliamancuso.com oldalon pedig blogját írja.  Aranyérmes óriás műlesiklásban (2006-os téli olimpia), a 2010-es téli olimpián ezüstérmet nyert, további 5 érem tulajdonosa.

Bd9-6QcIUAAFck_

11. Aja Evans – bob

Szereti a szusit és a tenger gyümölcseit, és anyukája hálaadási ebédjét. A bobcsapatban ő a fékező.

BVrW80fIgAA8raa

És a magyar csapat:

Szőcs Emőke a sílövészet mellett sífutásban is indul a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpián, így – bár Magyarországnak 16 kvótája van – 15 sportoló utazik a játékokra.

A magyar csapat

MTI Fotó: Illyés Tibor

Balról jobbra állnak: Miklós Edit alpesi síelő, Gombos Károly sílövő, Szőcs Emőke sílövő, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Béres Bence, Keszler Andrea, Knoch Viktor, Kónya Zsófia Lilla, Nagy Konrád, Heidum Bernadett, Li Shaolin Sándor gyorskorcsolyázók, Simon Ágnes sífutó, Farkas Norbert alpesi síelő, Szabó Milán Gábor sífutó és Nagy Zsigmond csapatvezető a 2014-es szocsi téli olimpián induló magyar versenyzők fogadalomtételi ünnepségén Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban.

(via)

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!