Girl Power! blog

Videó: kövér lány bizonyítja, hogy bármilyen súllyal lehetsz remek táncos

Whitney Trope blogger, rádiós producer és táncos tökéletesen egészséges, 56 kilós tinilány volt. De – ahogy egy interjúban elmesélte – 10 éves korától egyre jobban elkezdte szégyellni a testét. Egy betegség következtében csaknem 90 kiló súlyfelesleget szedett fel. De azt mondja: még ha egyszer le is fog fogyni, soha nem akar a társadalmi normáknak megfelelni. 

Whitney Trope

Forrás: Instagram.com

Később, egyetemi évei alatt policisztás ovárium szindrómát diagnosztizáltak: a betegség egy, a hormonrendszert érintő anyagcserezavar, amely a petefészek elváltozásával is jár. A lány két év alatt csaknem 90 kilót szedett fel.

Nagyon megdöbbentette, hogy a társadalom tagjai mennyivel másképp viselkedtek vele, mikor már hatalmas túlsúllyal küzdött, mint akkor, mikor vékonyabb volt – főleg olyan szemmel, hogy mindig is kövérnek érezte magát.

Whitney Trope

Forrás: Facebook.com

Azonban ahelyett, hogy Whitney folytatta volna a szégyenkezést, úgy döntött: magáévá teszi a “kövér” kifejezést. Az interjúban azt mondta: éppen az önszeretet útján halad, ami egészen félelmetes.

Whitney Trope

Forrás: Facebook.com

Habár a lány szeretne megszabadulni hatalmas súlyfeleslegétől – mert mint mondja, a súly egy határon túl azért akadályozza abban, hogy valóban úgy táncoljon, ahogy igazán akar – ám mégsem a társadalmi elvárásoknak szeretne megfelelni.

Whitney Trope

Forrás: Facebook.com

Weboldala ( a test nem szégyen – kampány) – mindent elárul a lányról.

Whitney Trope

Forrás: Facebook.com

“Megtanultam az agresszív önszeretet gyakorlását. A kulturális normák, a társadalmi nyomás, valamint a divatipar szeszélyei nem szabad, hogy meghatározzák, mennyit érsz nőként, vagy emberként. Az intelligenciám, a személyiségem, a tehetségem nem ingadozik a skálán. Én rendületlenül Én vagyok, bármilyen méretben, és konstruktív, proaktív módokat tanulok meg, amelyek segítenek megformálni az eszméimet, valamint a világ eszméit. Velem tartasz?”

Whitney Trope

Forrás: Facebook.com

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ramona Rafael says:

    én is duci vagyok jó tudni h vannak iylen magabiztos csajok .<3


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!