Girl Power! blog

Hipnotikus tányérkészletek – mintha mandalák lennének

Szemkápráztató kézműves alkotások egy New York-i képzőművésztől: Lula Aldunate többek között kézzel készített tányérkollekcióiról vált igen gyorsan népszerűvé az amerikai városban. Alkotásai vibráló színekben pompázó, mandala-szerű tányérok, vagyis étkező szettek. A koncepciót – és az ihletet – valóban a mandalák adták.

A mandalák a hinduizmusban és a buddhizmusban megjelenő formák, amelyek a világmindenséget, a kozmoszt szimbolizálják. Szó szerinti jelentése is korong, kör, és évezredek óta használják meditációhoz, elmélyüléshez, különböző jógagyakorlatokhoz. A mandalákban a színeknek különböző jelentésük van (például a fehér a megkönnyebbülés, nyugalom, a piros a hatalom és a szerelem, a zöld bizalom és kapcsolat stb.)

Aldunate ennek alapján színpompás körkörös motívumokkal díszítette a különböző edényeket, amiken felfedezhetünk még virágokat, arany leveleket, neon és matt színeket egyaránt.

A művész egyébként imádja a bolhapiacokat, a mókás részleteket, színeket és nyomatokat, így munkáiban mindig visszaköszön egy-egy vintage darab az antik berendezések megkoronázásaként.

Lula a bemutatkozójában azt írja: boldog életet él, és a vizuális élményeket, termékeket keveri a hagyományos európai bájjal és latin-amerikai szellemmel.

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-01

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-02

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-03

A művész és tervező Buenos Aires-ben született, ahol marketinget és grafikai tervezést tanult, élt Olaszországban és Spanyolországban, majd visszaköltözött szülővárosába, ahol stylistként kezdett el dolgozni olyan magazinoknak, mint az Elle, vagy az Elle Decoration.

2008-ban aztán New Yorkba költözött, hogy megvalósítsa legnagyobb álmát, és elkezdte a tányérkészletek megfestését, emellett pedig ruhákat, dekorációt is tervez. Megnyitotta első üzletét, március óta pedig az általa tervezett gyermekruhákat lehet megvásárolni a Playtime NY-ban.

#girlpower!

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-04

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-05

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-06

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-07

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-08

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-09

lula-aldunate-radiates-mandalas-from-patterned-ceramic-plates-designboom-10

 

lula2

lula3

lula4

lula5

lula6

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!