Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Girl Power! blog

Van, ahol ez történik, ha egy nő nemet mond a házassági ajánlatra (csak erős idegzetűeknek)

Figyelem, csak erős idegzetűek olvassanak tovább!

Mi történik, ha egy nő nemet mond egy férfi házassági ajánlatára? Normális esetben csalódás, szakítás, szomorúság. Nem jó élmény a férfi részére, természetesen, de a nem az nem. Azonban létezik a világnak néhány olyan része, ahol a kényszerházasságok teljesen általánosak, mondván, a “nem” nem választás kérdése, és szörnyű következményekkel jár, ha mégis kimondja egy nő.

Az alábbi nőket savval öntötték le, mert nem akartak az adott férfihez hozzámenni. Ezek a férfiak – akik állítólag egy életen keresztül akarták szeretni őket -, inkább  – bosszúból, haragból – eltorzították őket. “Ha az enyém nem leszel, ne légy senki másé”.

A fotósorozatot Emilio Morenatti fotós-újságíró készítette, hogy felhívja a figyelmet a családon belüli erőszakra, és így a hosszú ideje néma áldozatok hangjukat hallathatják. Morenatti azt reméli, a fotókkal nem csak a szörnyű bűncselekményekre világít rá, hanem arra is, hogy a túlélők olyan hősökké válhatnak, akik elindíthatnak a világban valamilyen változást.

Saira Liaqat, 26 éves

Saira egy olyan fotót tart a kezében, amely még azelőtt készült, mielőtt férje leöntötte volna savval. A lány 15 évesen adták férjhez, azonban szüleinél maradt, hogy befejezhesse az iskolát. Ez az ötlet azonban a férjnek nem tetszett, és savval támadt rá, ezzel büntetve azért, hogy megvárakoztatja. Saira eddig kilenc műtéten esett át.

Screen-Shot-2014-04-15-at-10.04.42-AM

Najaf Sultana, 16 éves

A mindössze öt éves lányt álmában öntötte le savval saját édesapja, mivel nem akart még egy lányt a családba. A lány megvakult, jelenleg rokonainál lakik, miután az esetet követően a szülei magára hagyták. Eddig 15 rekonstrukciós műtéten esett át.

Screen-Shot-2014-04-15-at-10.03.13-AM

Kanwal Kayum, 26 éves

Kanwalt egy fiú öntötte le, akit elutasított. A fotó egy évvel a támadás után készült, még soha nem volt plasztikai sebésznél.

Screen-Shot-2014-04-15-at-10.03.53-AM

Shahnaz Bibi, 35 éves

Tíz évvel ezelőtt az akkor 25 éves lányra egy családi vita során öntött savat egy rokona. Soha nem ment plasztikai sebészhez.

acid

Irum Saeed, 30 éves

Arcát, hátát és vállait égették meg, mikor 18 éves volt. A lány elutasította a fiút, aki megkérte a kezét, ezért az a nyílt utcán öntött rá savat. Eddig 25 korrekciós műtéten esett át.

Screen-Shot-2014-05-27-at-8.28.10-PM

Tudtad, hogy a dél-ázsiai lányok 48 százaléka arra kényszerül, hogy még 18 éves kora előtt férjhez menjen? És azt, hogy csak idén mintegy 14 millió gyereklány vált menyasszonnyá? 

Oszd meg a cikket, hogy minél többen megtudják, mi zajlik a világban! 

(via)

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!