Girl Power! blog

“Csinálj úgy, mint egy lány!” – Te mit tennél erre a kérésre? (videó)

Mikor vált sértéssé a kifejezés, hogy “mint egy lány”?

A sztereotípiák megváltoztatásának érdekében készítette el alábbi kampányvideóját a P&G Always. Ha bármikor is azt mondták, úgy ütsz, mint egy lány, úgy futsz, mint egy lány, úgy vezetsz, mint egy lány, és mindezt azért mondták, hogy bántsanak, megalázzanak, vagy azt éreztessék veled, hogy kevesebb vagy másoknál, akkor ezt feltétlenül meg kell nézned.

A videót készítő Lauren Greenfield lányok két csoportját – kisebbeket és nagyobbakat – kért meg, mutassák meg, milyen az, ha úgy futnak, dobnak, harcolnak, mint a lányok.

Az idősebb korosztály először azonnal a sztereotípiák alapján reagál.

A fiatalabb csoport válaszai azonban fantasztikusak, erőteljesek, magabiztosak. Az egyik kislány például, mikor megkérdezik tőle, mit jelent számára az, hogy fuss, mint egy lány, azt mondja: “azt jelenti, hogy olyan gyorsan futok, amennyire csak tudok”.

A reklám azt üzeni: az “úgy, mint egy lány”- kifejezés nem azt jelenti, hogy gyengébb vagy bénább lennél másoknál. Tenni dolgokat, ahogyan egy lány teszi, azt jelenti, hogy azt meggyőződéssel, erővel csináljuk.

“Igen, én úgy ütök, futok, dobok, mint egy lány, mert én egy lány vagyok. De ez nem valami olyan, amiért szégyenkeznem kellene” – hangzik el a videóban.

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!