Girl Power! blog

20 tanítás Buddhától, ami megváltoztatja az életed

Megerősítő, pozitív gondolatokat olvasgatni reggelente? Igen! Hidd el, szebbé varázsolja a napot. Különösen igaz ez Buddha tanításaira.

A Buddha beszédei, vagy épp a Buddha élete és tanításai könyv például remek kikapcsolódást nyújtó elfoglaltság, de az interneten is rengeteg idézettel teli honlapot találni, amiből elég néhány ahhoz, hogy az ember azonnal picit jobb kedvre derüljön. Ha úgy érzed, szükséged van megerősítésre, érdemes egy kis füzetbe kiírni a számodra legkedvesebbeket, amiket mindig magadnál hordhatsz. Esetleg írj ki néhányat a hűtődre, vagy jól látható helyre, hogy akárhányszor arra jársz, mindig emlékeztessenek a pozitív szemléletre.

1. A szeretet mindent meggyógyít. “A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget. Ez az örök szabály.”

2. Nem az határozza meg, hogy ki vagy, amit mondasz, hanem amit teszel. “Amik vagyunk, az annak az eredménye, ahogyan gondolkozunk. Tetteink,szavaink és gondolataink meghatározzák karmánkat, vagyis azt, hogy boldogság vagy szenvedés lesz-e osztályrészünk.”

3. A jó egészség titka a mostban élni. “Ne élj a múltban, ne álmodj a jövőről, koncentrálj az elmére a jelen pillanatban.” “A test és a lélek egészségének titka, hogy ne gyászold a múltat, és ne aggódj a jövőn, hanem éld meg a jelen pillanatot bölcsen és komolyan”.

4. Aki befelé figyel, felébred. “Az út nem az égen van, hanem a szívben.”

5.Minden reggel újrakezdheted. “Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.”

6. Minden fejben dől el. “Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük, minden a felfogásunktól függ.”

7. Senki más nem tudja kijárni az utat számodra. “Senki nem tud minket megmenteni, csak saját magunk. Magunknak kell járnunk az utunkat.”

8. A boldogság sohasem csökken azzal, hogy megosztod másokkal. “Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják.”

9. “A saját magunk iránt érzett könyörület képessé tesz bennünket arra, hogy a neheztelést megbocsátássá változtassuk, a gyűlöletet barátsággá és a félelmet minden lény iránti tiszteletté.

buddha

10. Ne higgy el mindent, amire azt mondják, hogy el kell hinned. “Soha ne higgy el semmit, senkinek, még nekem sem! Ellenőrizd, győződj meg róla, és a hitet váltsa fel a tudás!”

11. Ahogyan gondolkozol, olyanná válsz. “Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövőnek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében.”

12. Engedd el a félelmeidet. “Az egész létezés titka, hogy soha nem lenne szabad félned. Sose félj attól, mi lesz veled, ne számíts senkire. Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy.”

13.  Az igazság mindig kiderül. “Három dolog van, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a nap, a hold és az igazság”.

14. Kontrolláld az elméd, vagy ő fog kontrollálni téged. “Nem az ellenség csábítja az embert gonosz utakra.” “Meditációs gyakorlatod során semmit sem szabad ráerőltetned elmédre, de ne is hagyd, hogy elkalandozzon.”

15. A kétség megoszt, a bizalom egyesít. “Mindannyiunknak hallatnunk kell saját oroszlánüvöltésünket-, rendíthetetlen bátorsággal ki kell tartanunk-, mikor mindenféle kétség, kín és félelem gyötör bennünket, hogy kinyilvánítsuk az ébredéshez való jogunkat.” “Semmi sem félelmetesebb, mint a kétség. A kétség elválasztja az embereket, ez egy olyan méreg, amely miatt barátságok esnek szét, és kellemes kapcsolatos szakadnak meg. Egy olyan tüske, amely irritál, és fájdalmat okoz. Egy kard, amely öl.”

16. Cseréld fel a féltékenységet csodálattal. “Nem elég a finom beszéd és külső ahhoz, hogy tiszteletet érdemeljen, ha irigység, mohóság és csalárdság van mögötte. De aki kiirtotta magából ezt a három bűnt, aki bölcs és szeretetteljes, az valóban méltó a tiszteletre.”

17. Mások ismerete bölcsesség, magunk ismerete megvilágosodás. “Még egy isten sem változtathatja vereséggé annak az embernek győzelmét, aki önmagát győzte le.”

18. Bölcsen válassz barátokat. „A barátság az egyetlen ellenszere a gyűlöletnek, és az egyetlen garanciája a békének.”

19. Nincs út a boldogsághoz. A boldogság maga az út. “A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.”

20. Szeress. Élj. Engedd el. “Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy felébredj. Ez a pillanat most van.” “Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.”

(Segítségemre volt az alábbi cikk)  

Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg, vagy lájkold a cikket, vagy a Girl Power!blog Facebook-oldalát!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!