Girl Power! blog

13 zseniális tipp kezdőknek, hogy a sztárséfek nyomdokaiba lépj

Itt az ideje, hogy sztárséfek trükkjeivel vegyük birtokba a konyhát.

Jómagam is nagyon jól tudom, milyen, mikor a mikrón kívül nincs túl sok barátunk a konyhában, igaz, mindig is irigykedtem azokra, akik sütnek-főznek, és igen otthonosan mozognak az ételkészítés területén.

Az alábbi tippeket az interneten lehet fellelni, nem is tudtam, hogy ilyen sokan a segítségünkre lehetnek: van sok-sok szórakoztató, tehetséges háziasszony, séf és szakács, akik nagyon praktikus ötletekkel szolgálnak. Az általam talált cikkben ugyan előszeretettel ajánlják a kaják mikrózását, én azért javaslom, helyette inkább a sütőt válasszuk,nem szeretem a mikrohullámú sütőt ennyire sokszor használni,

(Első körben biztosan sztékkel fogom kezdeni, hiszen a pasim imádja – hátha az első tökéletes lesz!)

1. Tégy egy fakanalat a fazék tetejére, és tuti, hogy nem fut ki belőle semmi! Tényleg működik!

2. Erről már írtam korábban is, azóta többször próbáltam, zseniális: ha jégkockát teszel levesbe, szószba, vagy pörköltbe, a felesleges zsírt ki tudod szedni, hiszen a jég vonzza a zsiradékot.

zsír

3. Öblítsük le vízzel a rizst, mielőtt megfőznénk, így nem csomósodik össze. 

rizs

4. Utána pedig, ha már nem kérsz többet, fagyaszd le a maradékot, ha megfőzted: mikrohullámú, vagy sima sütőben használható tálakba gyúrj gombócokat, és tedd el. Ha enni akarsz belőle, csak vedd elő, önts rá egy kis vizet, fedd le sütőpapírral, és tedd be a mikróba. Vagy a sütőbe. 

rizs2

5. Fokhagymapucolás pillanatok alatt – hihetetlen!

6. Ne olvaszd fel a húst sütés előtt. Finomabb, zamatosabb lesz, ha fagyasztva sütöd meg.  (A képen jobb oldalt a fagyasztott, bal oldalt a felolvasztott, majd megsütött húst láthatod).

szték

 7. Fokhagymapucolás 2. Elképesztő. 

8. Ha beleejted a tojáshéjat a tojás fehérjébe, vizesítsd be az ujjad hegyét, és így könnyedén elcsípheted. 

tojás

 9. Jégsaláta szeletelés másodpercek alatt: 

10. Szórjunk egy kis sót a vágódeszkára, mikor fűszernövényeket szeletelünk, így azok nem ragadnak a késhez. 

deszka

11. Bár nem egy tipikus magyar étel, de azért írok róla: ha kagylót vennénk, áztassuk fél órán át vízben, így leázik róla minden kosz, homok. kagyló

12. Ha úgy tűnik, becsomósodott, megkeményedett a barna cukor, hintsük meg kevéske vízzel és fedjük le nedves papírtörlővel, majd mikrózzuk (vagy sütőben melegítsük) kicsit, míg meg nem puhul.

cukor

13. Ha 20-30 másodpercre a mikróba teszed a citromot, sokkal több levet tudsz belőle kifacsarni. 

citrom(via)

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!