Girl Power! blog

Öt különleges hely a Balatonnál, amit még a hideg előtt látni kell

Úgy tűnik, lassan sajnos tényleg vége a nyárnak, beköszöntött a hűvösebb, szeles idő. De ilyenkor is rengeteg – sőt egyre több és színesebb – programot tartogat számunkra a Balaton. Most nem feltétlenül a legnépszerűbb, szinte mindenki számára ismert éttermeket, múzeumokat, placcokat vagy vendéglátóegységeket ajánlom. Tudjuk, a Kistücsök és a Festetics-kastély kihagyhatatlan programok. De most következzenek a picit eldugottabb, csendesebb, családiasabb helyek, amelyek mégis különleges programokat ígérnek. 

1. Tihanyi Piac Placc

Ezen a piacon mindent megtalálsz, ami kellhet: lámpát, kézműves sajtot, kolbászt, isteni reggeliket, kerámiákat, kortárs művészetet – többek között a Girl Power Blogon is bemutatkozott Tóth Andrej csodálatos alkotásait is láthatjátok, mi több, meg is vásárolhatjátok (az Art Hekkről bővebben itt olvashatsz).

IMG_4354

IMG_4358

IMG_4373

2. Kogart Tihany

A 2013-ban megnyílt épületben folyamatosan kiállításokat mutatnak be. Szeptember 21-ig a Kogart Tihany nyári kiállítása annak az 1870-es években kibontakozó művészgenerációnak a munkásságát mutatja be, amely megteremtette a modern magyar festészet alapjait, így például Munkácsy Mihály festményeit is megtekinthetjük. De láthatjuk Csernus Tibor párizsi könyvillusztrációit is, Borsos Miklós szobrászművész munkáit is. 

3. Öreg Harang Borozó – Hévíz

Az Öreg Harang Hévíz napsütötte szőlőhegyén található, specialitásokat kínáló, nagyon-nagyon kellemes hangulatú vendéglátóhely, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az alapanyagokat környékbeli termelőktől szerezze be. 2013-ban az év kisvendéglőjének választotta a Gault&Millau.

oreg_harang

Forrás: Honlap

4. Teázó az erdő mélyén

A teázó a Tihanyi-félsziget mélyén, az erdőben található. “Kirándulásunk örömteli színfoltja megpihenni az erdei teázóban. Az ott elfogyasztott finom falatok, a frissítő tea, újult erőt ad további utunk során” – olvasható a teázó honlapján. Egy erdei séta után valóban nagyon jól tud esni egy finom tea, és egy sütemény. Ráadásul a teázó szállást is biztosít a Horgásztanyán.

5. Ábrahámhegy

Ábrahámhegyen egész évben várják a látogatók a a programok, de Murcifesztivál már csak elnevezéséért is igen érdekesnek tűnik. A Murcifesztivál igazából persze szüreti fesztivál, amely október 4-én lesz. A strandról indul “Laci Betyár” vezetésével, utána hosszú, boldog utcabál, bor és finom ételek várnak mindenkit. Ábrahámhegy ezen felül igen izgalmas település, ahol Nordic Walking túrákat lehet megtenni, és a Panoráma Kilátóhoz is érdemes ellátogatni.

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!