Girl Power! blog

Kedves szavak 30 napja – fogadd el a kihívást!

Elkezdődött a szűz hava: nézzük, mit tehetnénk másképpen!

A kabbalisták szerint a szűz hónap a spirituális megtisztulás hónapja, mely főleg a „törlés” gomb adta lehetőségekről szól, mely az előző évben kimondott negatív szavainkra, vagy cselekedeteinkre vonatkozik.

Ebben a szellemben invitál meg minket a magyarországi Kabbala Központ, hogy csatlakozzunk a 30 napos kedves szó-kezdeményezéshez, amely augusztus 26-án indult, és 30 napon át tart Rosh Hashana első napjáig.

A feladat, hogy másokkal kapcsolatosan csak és kizárólag kedves szavak hagyhatják el a szánkat. Ha egy beszélgetésben valakire terelődik a szó, vagy mondjunk jókat az illetőről, vagy egyáltalán ne mondjunk semmit – áll a felhívásban.

kind

Forrás: childreninspiredesign.com

A Kabbala Központ a következőket írja: a szó az emberiségnek megadatott legerőteljesebb eszközök egyike. “Fel is emelhetünk vele embereket, gazdagíthatjuk az életüket és a körülöttünk élőkét is, de használhatjuk rombolásra, arra, hogy éket verjen közénk, vagy állandó gyűlölködést is szíthat. Aztán Ros Hásána (vagyis az új év) napján minden szavunk megmérettetik és a jó és rossz szavak alapján kirajzolódik a következő évünket.

Elképzelni sem tudjuk a sokféle jó bőséges tárházát, melyet saját magunk és mások számára meghozhatunk az elkövetkező évben, egyszerűen csak azáltal, hogy ezt a kis gyakorlatot végigcsináljuk. Mennyire lehet ez nehéz, nem igaz? Csak szép és kedves dolgokat mondj, és mindez megsokszorozva tér majd hozzád vissza” – írják.

Aztán így folytatják: “A világot most a sötétség foltos leple takarja. Mindannyiunk egy kis gyertyaláng, mely a lélek fényét sugározza ebbe a világba. Ahogy egy gyertya is már megtöri a maga kis fényével a sötétséget, úgy sok ezer, vagy millió lánggal a teljes sötétség eltüntethető erről a világról. Erőfeszítéseink által, azzal, hogy szavainkat gondosan megválogatva csak jó dolgokat ejtünk ki a szánkon, egy kicsit mások helyett is dolgozunk. Még ha ez kicsiny jelentőségűnek tűnhet is. Így vihetünk pozitivitást ebbe a szükséget szenvedő világba.”

hey

Forrás:Etsy.com

“Ha úgy látod jónak, oszd meg ezt az üzenetet barátaiddal. Mikor adunk valamit a szeretteinknek, az örömükben mi is osztozunk. Ez mennyivel teljesebb öröm, mint valamit megtartani magunknak!” – írja a Kabbala Központ.

A kihívást elfogadom, az én 30 napom mától indul – egyébként is szűz jegyű vagyok, szóval igencsak megszólított a felhívás, azt hiszem, nem véletlenül akadtam ma bele.

Az eredményekről igyekszem beszámolni.

Ha Ti is elfogadjátok a kihívást, remélem, megosztjátok velünk hozzászólásban, vagy üzenetben a tapasztalatokat!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Plájás Asztalos Katalin says:

    Ezt érdemesnek tartom, nem lesz könnyű betartani de elfogadom a kihívást.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!