Girl Power! blog

10 dolog, amit még ma abba kell hagynod, hogy boldog légy

Mindenki a boldogságot keresi.

Rengeteg önsegítő könyvet, cikket olvastam már életemben ahhoz, meg megfogalmazódjon bennem néhány dolog azzal kapcsolatban, hogyan is lehetnék még boldogabb. És persze a többi magától jön, nem kell tanulni, hozza az élet: rájöttem például, tényleg mennyire jó a mostban élni, megélni a pillanatot, és tényleg kár a múlton (vagy a jövőn) rágódni, hiszen attól nem változik semmi. Biztos Te is már régóta  – ha nem is a sötétben, de a témában – tapogatózol, és ha nem is tudatosan, de nagyjából a fejedben van, mi az, ami a boldogságodhoz kellene.

Van néhány dolog, amit semmiképpen ne csináljunk, ha jól akarjuk érezni magunkat az életben.

1. Ne törődj azzal, mit gondolnak mások rólad

A napokban láttam leírva ezt a mondatot: nem is gondolnád, milyen keveset gondolnak rád azok, akik miatt szorongsz, hogy mit gondolnak rólad. Tényleg! Miközben arra fecsérelsz energiát és időt, hogy azon emészd magad, mit gondol rólad egy illető, jusson eszedbe, hogy az a valaki már rég nem rólad gondolkozik, nem rólad beszél. Bevallom, régen nagyon érdekelt, vajon ki, mit gondol rólam. Mára ez teljesen megváltozott, egyszerűen teljesen mindegy. A legfontosabb, hogy mi az, amit te gondolsz magadról.

pink

Forrás: Tumblr

2. Hagyd abba a negatív önértékelést

Ne hasonlítgass, és ne állíts olyan mércét fel, ami teljesíthetetlen. Az vagy, aki vagy, és úgy vagy tökéletes, fogadd el és kezd el magad szeretni.

3. Ne ítélkezz

Ugye te sem szereted, ha téged ítélnek meg akár egy cselekedeted miatt, vagy a külsőddel kapcsolatban? Valljuk be: ez a pont nagyon nehéz, hiszen egész nap ítélkezünk. Felszállunk a metróra, körbenézünk, és magunkban azt gondoljuk: Úristen, milyen cipő, jaj de ronda ez a nő, atyaég, hogyhogy ez a pasi ezzel a nővel van? És így tovább. Ezt abba kell hagynod. Ha velem tartottál a 30 napos kedves szavak-kihívásban, akkor már tudnod kell, milyen erőfeszítéseket kell tennünk ahhoz, hogy ezt megálljuk. De nem lehetetlen! Ráadásul hatásos magunkra nézve is, hiszen előbb-utóbb a sok pozitív gondolat a visszájára fordul és mi is remekül érezzük majd magunkat tőle.

4. Ne hazudj

Ismét egy nehéz pont: néha észre sem vesszük, de füllentünk. Csak hogy nekünk kényelmesebb legyen. Hogy ne bántsunk meg valakit. Vagy hogy ne kelljen konfrontálódni. Ezzel az a baj, hogy a kis füllentések végül nagy hazugságokká válnak, elindítanak egy lavinát, aminek nagyon rossz vége is lehet. Egyszerűen hagyd abba.

water

5. Ne támassz irreális elvárásokat magaddal szemben (se másokkal szemben)

Ne akarj egy három műszakos munkahely mellett zenét, nyelvet tanulni és közben táncórára járni hetente kétszer, mert egyszerűen lehetetlen. Arra se vágyj, hogy a barátod holnap befizet egy thaiföldi jógaelvonulásra, vagy hogy két hét alatt lefogysz 15 kilót és kevés edzéssel nagyon izmos leszel. Néha meg kell látnunk a saját korlátainkat, ahhoz, hogy boldogok legyünk.  Félreértés ne essék, lehet álmodozni, de ne elérhetetlen célokért, ezek megkeresíthetik a mindennapokat, mivel a nagy vágyak eltakarják a kis, valós sikereket és örömöket.

happy

Forrás: Weheartit

6. Ne élj a múltban

Nincs értelme, elmúlt, nem tudsz rajta változtatni. Engedd el!

7. Ne csinálj túl sok mindent egyszerre

Ne terheld magad túl, mert meglesz a böjtje. Néha tanulj meg nemet mondani, és ne vállalj el mindent, amit rádbíznak, és ne keress te sem magadnak plusz feladatokat. A stresszes emberek nem boldogok.

8. Negatív gondolatok

Ne panaszkodj annyit! Tényleg annyira szar minden? Amikor kimondanád, számolj el ötig, és gondold át. Közhely, de tényleg van mindig rosszabb, erre gondolj.

9. Ne légy túl anyagias

Még nagyobb lakás kéne? Egy drágább és szebb autó? Egy jobban fizető munkahely?  Ennek így sohasem lesz vége. Ahogy Popper Péter is megmondta: ha nagyobb lakásod lesz, azután majd még nagyobbat akarsz. Ha nagyobb autód, akkor pedig annál is drágábbat, szebbet, jobbat vágysz majd. Szakadj el ettől a materiális gondolkodástól, és próbálj meg élményben gondolkozni: légy a családdal, barátokkal, egyetek jókat, utazzatok. A halálos ágyadon nem a pénzed fogja majd a kezed, és nem arra fogsz visszaemlékezni, hány forint volt a bankszámládon.

10. Ne fáradj el a keresésben

Bizony. Tudd, hogy mi a jó neked. Ha tudod, ki az a férfi, akire vágysz, akkor ne állj meg már az első szembejövőnél, ne add lejjebb a – fentebb is említett reális – igényeidet. Ne pazarold az időd olyanra, akit nem szeretsz igazán. Keresd meg az igazit, és meg fogod találni.

(forrás)

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!