Girl Power! blog

Jól nézd meg ezt a nőt, mert övé a világ egyik legdrágább kincse

Legalábbis számomra biztosan a legdrágább, hiszen az egyik kedvenc írónőm titkos ékszereiről van szó.

Agatha Christie egyik rajongója elárverezi a világhírű angol írónő elveszettnek hitt családi ékszereit, amelyeket a krimi koronázatlan királynőjének egykori angliai birtokáról származó utazóládában talált (a hölgyről fotót itt lehet megnézni).

A délkelet-angliai East Sussex megyében élő Jennifer Grant 2006-ban tett szert az utazóládára az írónő egykori devoni birtokán rendezett vásáron. A láda valamikor Agatha Christie édesanyjának tulajdona volt.

jewellery_1587043c

Fotó: JEeff Gilbert, The Telegraph

Grant száz fontot fizetett a relikviáért és csupán az átvételkor fedezte fel, hogy egy fémből készült, lezárt páncélszekrény van a láda aljához erősítve. “A páncélszekrény miatt a láda nagyon súlyos volt, ezért éveken át a lépcső aljában hevert” – idézte az asszonyt a BBC News. 

Megoldották a rejtélyt

“Nem is akartam igazán kinyitni, mert tudtam, hogy akkor véget ér a rejtély. Amikor a barátaim látogatóba jöttek, egyik oldalról a másikra billentettük a ládát és figyeltünk, hogy hallani-e valami zörgést odabentről. Ha az ember elég csendben volt, akkor halhatta, ahogy valami ide-oda csúszkál benne” – emlékezett vissza Grant.

Négy évvel a megvásárlása után az asszony végül felnyittatta a fémdobozt, amely egy aranyérmékkel teli erszényt, egy gyémánt melltűt és egy háromköves gyémántgyűrűt rejtett. Grant azonnal felismerte az ékszereket, mivel azokról az írónő önéletrajzában is szó esik. A gyémántokat Agatha Christie és testvére, Madge kapta annak idején.

Kép a gyémántról itt!

“Olvastam Agatha Christie önéletrajzát, ezért pontosan tudtam, hogy mit látok magam előtt. Pontosan illett rájuk a leírás, szinte alig kaptam levegőt az izgalomtól” – mondta az asszony. Az ékszerek eladását a knightsbridge-i Bonhams aukciósház intézi. A melltű és a gyűrű összesen akár 13 ezer fontot (5,1 millió forint) is hozhat a konyhára.

forrás: MTI

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!