Girl Power! blog

Levelet írt Orbán Viktornak Brigitte Bardot

Brigitte Bardot az élő állatok tollfosztásának betiltását kéri Magyarországtól és Lengyelországtól.

Brigitte Bardot a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását – adta hírül csütörtökön a francia filmszínésznő állatvédő alapítványa.

Az ügy előzménye, hogy a tollkabátokat forgalmazó Moncler luxusmárka gyártási gyakorlatának olaszországi botránya kapcsán a France2 francia közszolgálati televízió híradója december 4-én riportot közölt arról, hogy Franciaországban csak feldolgozott szárnyasok tollát használják fel kabátok gyártására.

Brigitte-Bardot-2014-09

Forrás: potoclips

A több mint öt perces anyagban a kommentár szerint állatvédő aktivisták által “néhány évvel ezelőtt” titokban készült felvételeket is bemutattak magyarországi és lengyelországi liba- és kacsatelepekről, ahol a tollfosztást élő állatokon végzik. Ez pedig tiltott tevékenységnek számít az Európai Unióban.

Itt a videó, de csak óvatosan kattints, nem biztos, hogy látni akarod: 

A France2 televízió múlt héten “szörnyű képeket mutatott be, amelyeket lengyel és magyar telepeken forgattak, és azokon méltatlan és felháborító körülmények között láthatók tolluktól megfosztott libák” – írta levelében a visszavonult filmsztár, aki több évtizede kizárólag állatvédő alapítványával foglalkozik. “Ezt a barbár tevékenységet, amely komoly sérüléseket és nagyon nagy fájdalmat okoz a szárnyasoknak, akár évente négyszer is megismételhetik” – hívta fel a figyelmet Bardot.

“A sebeket gyorsan így-úgy bevarrják azok, akiknek az a dolga, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb mennyiségű tollat tépjenek ki” – tette hozzá az egykori filmsztár az alapítványa által közzétett levélben. Brigitte Bardot emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Lengyelország is aláírta a tenyésztés céljából tartott állatok védelméről szóló európai egyezményt.

“Be kell, hogy tiltsák ezt az elvetemült és tűrhetetlen gyakorlatot egy európai uniós országban, amelynek példát kell mutatnia ebben az embertelen világban … Ha egy ország ratifikálta a szerződést, akkor az a minimum, hogy azt tiszteletben tartja!” – írta Bardot az Ewa Kopacz lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek címzett levelében.

Az alapítvány honlapján a levél Lengyelországnak küldött változatát tették közzé, amely szerint a tollfosztások nyolcvan százalékát még mindig élő libákon és kacsákon végzik a világban.

A levél itt olvasható. 

-MTI – 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!