Girl Power! blog

Ne akarj olyan lenni, mint egy férfi – tippek sikeres nőktől

Vajon milyen egy sikeres nő? Egyáltalán, mit jelent a siker? Kézzel fogható, nyomot hagy, vagy csak az számít, mások mit szólnak?

Egyszer valaki azt mondta – az is lehet, hogy egy filmben volt – : miért kell, hogy mindenben sikeres legyek? Nem lehet, hogy néha csak azért csináljak dolgokat, mert szeretem csinálni? És én ezzel teljesen egyetértek. Mi nők általában hiperdurva atomreaktorként vagyunk képesek egyszerre több feladatot is ellátni: többféle területen helytállni, a munkánk mellett másodállást vállalni, közben a hobbinknak is élni, gyereket nevelni, és mindemellett nem elfelejteni, hogy Nők vagyunk. Esetenként még magunkra is van időnk, de vajon tényleg: melyik területen a legfontosabb a siker? És egyáltalán, nem lehet, hogy ez már eleve siker: hogy helytállunk?

Mindenesetre nehéz kérdés. Nagyon fontos lenne, hogy ne mások mércéje szerint próbáljuk a sikert elérni, hanem a sajátunk szerint: talán ettől lehetne lelki nyugalomban élni, talán így lehetne békésen meglenni önmagunkkal és a környezetünkkel egyaránt.

Művészet, tudomány, biznisz: egyre megy

Hogy ki milyen hivatást választ magának, vagy milyen területen képes teljes hatékonysággal – és örömmel – működni, nos, azt embere válogatja, ki ebben, ki abban jó.  Ma a multinacionális vállalatok világában igyekszünk karriert építeni – igaz, ma sajnos Magyarországon még mindig inkább kevesebb sikerrel, mint többel.

És a legfontosabb kérdés: ha vezető beosztásban vagy, tényleg férfiassá kell válnod?

Lássuk csak, mint mondanak a világon sikeres, inspiráló női vezetők.

Egy közös bennük: mindegyik azt vallja, NE ADD FEL. 

feet-foot-legs-508-825x550

Ruzwana Bashir

A Forbes magazin e témával foglalkozó cikkében említi Ruzwana Bashirt, a Peek nevű utazási magazin társalapítóját. Karrierjének kezdetén több évet is eltöltött relatíve férfiasnak számító helyeken, mint a Goldman Sachs vagy a Blackstone Group. A most 31 éves ez utóbbi első női csapattagja volt. Gyakran érezte, hogy férfias tulajdonságai domináltak az irodában –  saját szavaival élve agresszív, magabiztos és férfias volt. “Egy ilyen környezetben nőként kénytelen vagy az elvárásoknak megfelelni. “

ruzwanab

Ruzwana Bashir – forrás: Intothegloss

Azonban azt mondta: mint üzletasszony rájött arra, hogy a nőies személyiségjegyek ugyanúgy jól szolgálhatják az adott vállalkozást, vagy céget, mint a férfias tulajdonságok. Ilyen az empátia, az együttérzés, az együttműködőképesség – húzta alá Bashir.

Ma, a férfi dominanciájú Szilícium-völgyi cégének vezetőjeként Bashir odafigyel a munkaerő nemi egyenlőségre (50-50 százalékban dolgoznak nők és férfiak a cégben, és számos nemzetiség is képviselteti magát a Peeknél), és azt is célul tűzte ki, hogy fiatal női munkavállalókat támogasson.

Hitelességével példát mutat, no és azzal is, hogy megmutatja sebezhetőségét ahelyett, hogy férfi vonásokat akarjon mutatni. “Ne viselj csak azért öltönyt, mert úgy érzed, az a helyes” – mondja. 

mountain-2-mountain-shannon-galpin

Shannon Galpin – forrás: womensmovement.com

Shannon Galpin

Shannon Galpin a Mountain2Mountain női érdekvédelmi nonprofit szervezet alapítója. szervezete olyan konfliktus-sújtotta területeken próbál lehetőséghez juttatni lányokat és nőket, mint például Afganisztán. Egy rendezvényen elmesélte: mikor először járt Kandaharban a női börtönben, úgy érezte, teljesen tehetetlen. “Nem voltam abban a helyzetben, hogy segítsek ezeknek a nőknek, valódi, kézzel fogható módon. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb gyengeség” – mondta. Aztán rájött, nyugati nőként ki tudja használni adottságait és így támogassa azokat az afgán nőket, akik nemi erőszakot, vagy más visszaéléseket éltek már túl. Szabadon beszélhetett az afgán nőkkel, akik elmondhatták a saját történeteiket. Galpin számítógépes laborok telepítését intézte el lányiskolákban és női börtönökben. A sikerei annak tudhatók be, hogy képes a legtöbbet kihozni a nemek közötti egyenlőtlenség hazájában, kihasználja “outsider” helyzetét ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani nőknek.

maxresdefault

Kate Cole – forrás: Youtube

Kat Cole

Kate Cole-nak szintén a szexista sztereotípiákat kellett leküzdeni a siker rögös útján. A korábbi Hooters- pincérnő fiatal éveiben a Body Shopnál dolgozott, majd ezután került az étteremlánchoz. 25 évesen a Hooters vezérigazgatója, 26 évesen pedig alelnöke lett…

2010-től a Cinnabon vezérigazgatója – a cég a világ leghíresebb amerikai fahéjas csigáját készíti. A vállalatnál töltött időszak első három éve alatt a Cinnabon elképesztő fejlődésnek indult, csaknem 200 pékségbe került be termékük, különböző élelmiszerboltokkal és éttermekkel kötöttek szerződést (így a Taco Bellel vagy a Burger Kinggel) és a cég így vált globális márkává mintegy 56 országban.

A sikersztori azonban nem akadályozta meg azt, hogy ne vádolják meg azonnal azzal, hogy lefeküdt a pozícióért. “Szomorú, hogy rögtön azt feltételezik, hogy biztosan szexuális szívességeket tesz valaki, aki esetleg feljebb tud lépni a ranglétrán”. Hogy mit tanácsol a pályakezdő nőknek? Hogy ne törődjenek a negatív reakciókkal. Ugyanakkor óva int az önelégültségtől is. “Attól még, hogy helyed van, nincs automatikusan hangod. Egy pillanatig élvezd a kényelmes ülést, de utána folyamatosan hallasd a hangod” – tanácsolja Cole.

Meditálj, pihenj, gondolkodj

A világ sikeres nőinek (szerencsére azért szép számmal vannak) egyéb, más trükkjei, tanácsai is vannak a sikerhez; Oprah Winfrey például a meditációban hisz, míg Ursula Burns, a XEROX vezérigazgatója a segítőkész és támogató férjre esküszik. Arianna Huffington azt mondja: tudnunk kell néha elbukni, hibázni, tévedni, hogy aztán talpra tudjunk állni, Joanna Coles, a Cosmopolitan főszerkesztője szerint pedig elengedhetetlenek a nyugalmas hétvégék. 

 A Randstad szerint még a következők is fontos tényezők lehetnek a garantált siker eléréséhez:

  • Thinking out of the box, vagyis gondolkodj a dobozon kívül: hagyd szárnyalni a fantáziád, vállalj apróbb kockázatokat, az eredmény nem marad el.

  • Az NFL történetének első és egyetlen női vezérigazgatója, Amy Trask 1997-ben vette át az Oakland Raiders irányítását, és 25 évadot töltött el vezetői székében, mielőtt lemondott volna 2013-ban. Amy a futball őrült szerelmese volt, szenvedélyesen vonzódott e sporthoz. Azt mondja: az a titok, hogy azt csináld, amit szeretsz.

  • Oprah Winfrey szerint fontos, hogy kövesd az ösztöneid.

  • Minden sikeres nő mögött valamiféle szilárd hálózat van: mentorok, szponzorok, hasonló gondolkodású kollégák. Ha a körülötted lévők nem támogatnak, nehéz lesz a sikerhez vezető út. Kapcsolódj a megfelelő emberekhez, ne játszd az önálló, magányos szigetet.

  • Ahhoz, hogy sikeres légy, előbb-utóbb meg kell birkózni a legfontosabb kapcsolattal az életben: az önmagaddal való kapcsolatoddal. Saját erősségeid és gyengeségeid tudatában kitűnő vezető válhat belőled. 

– 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!