Girl Power! blog

Okosodás a belváros szívében

Hogyan legyen hatékony és vonzó Facebook-oldalad? No és melyik a város egyik legjobb közösségi irodája? Most mindent megtudhatsz.


IMG_6080

Ez most egy picikét offtopic bejegyzés lesz ugyan, de aztán mégsem: volt szerencsém két héttel ezelőtt a Közösségi Média blog szerzőjével, nem mellesleg pedig fantasztikus DJ-vel eltölteni egy Facebook-worskhopot a belváros egyik legeslegjobb közösségi irodájában, a L’Officeban.

Megígértem, hogy írok pár sort róla, és hasznos lehet azoknak, akik Facebook-oldalt szeretnének indítani, igaz, ez az összegzés most nagyon zanzásított, de azért remélem mindenki talál magának fontosat benne.

A legtökéletesebb helyiség a tanuláshoz

A rendszeresen megrendezésre kerülő programról már akkor is hallottam, mikor még azt sem tudtam, hogy Klausz Melinda is cafeblogos. Ráadásul tudni kell, hogy a Zeneipari Hivatalnál is előadó, ami nálam ezer pluszpontot ér zenerajongásom okán.

Zsófival, a Sztyuvi blog szerzőjével érkeztem a Paulay Ede utcai L’Office-ba az egyik szerda délutáni workshopra. Sosem voltam még ebben a közösségi irodában, és nagyon vártam már, hogy megérkezzek. Azóta azért imádkozom, hogy egyszer olyan munkám legyen, amiért ott kell töltenem a napjaimat.

De komolyan.

Alapvetően nem akarom lakberendezési poszttá varázsolni ezt a bejegyzést, de muszáj néhány szót ejtenem még a helyről, már csak azért is, mert kiemelten fontosnak tartom, ha egy előadó igényes és hangsúlyt fektet a környezetre, ahol tanít, oktat, előad  – azt gondolom, ez az egyik legkomfortosabb opció, ami szóba jöhetett, ide bármikor visszamennék.

Csak pár dolog a L’Office-ról:

 • Van Nespresso-gép, amiért a Jóisten áldja meg őket

 • Nagyon kellemes, barátságos az egész környezet, nem hideg-rideg, mint a legtöbb iroda

 • A különteremben a falon lévő festmények nagyon-nagyon jók és inspirálóak

 • A kis játszósarok gyerekeknek tízpontos

 • Inspiráló az iroda, mind a kinti, nagy szoba, mind pedig az elkülönített kisebb szoba, amiben mi voltunk

 • A színek kifejezetten nyugtatólag hatnak az emberre

Röviden a társaságról: igazi girl power volt a találkozó, hiszen a tíz fős csapatban egyetlen férfi volt. Volt köztünk olyan, aki webáruházat indít, esküvői kellékes, és fodrász is, és persze voltunk mi bloggerek is, szóval igen színes csoport gyűlt össze.

Melinda előadása lehengerlő volt – nem csoda, hiszen 8 éve foglalkozik közösségi médiával. Prezentációjában tökéletelesen jól láthattuk, milyen sok cég, vállalkozás vagy kezdeményezés Facebook-oldalát is igazgatja, vezeti. A két óra gyorsan elrepül ám, ráadásul nem fárasztó, nem unalmas, és tényleg érted van – Melinda érthetően fogalmaz, így aki sosem látott még Facebookot, előadása segítségével el tud indulni egy úton. 

A két óra igen jó hangulatban és nagyon is interaktívan telt, szerintem senkiben nem maradt kérdés. 

Hogy most itt ne álljon regényként szárazon mindaz a sok trükk, amit hallottunk az előadáson, pontokba szedem a legfontosabbakat.

 • Ha Facebook- oldalt indítanál, érdemes tájékozódni először, nincs-e már ugyanolyan nevű page (ne legyen kettő ugyanolyan).

 • Ha oldalt csinálsz, egy közösséget alkotsz: együtt kell működni a követőiddel, válaszolnod kell nekik, és reagálni arra, amit írnak. Ha ezt nem teszed, elfelejtheted őket.

 • Követőid csupán 6-10 százalékához jutnak el a bejegyzések, ezért az első interakciók (kommentek, lájkok, megosztások) a legfontosabbak.

 • Használj különböző applikációkat nyereményjátékokhoz, kvízhez.

 • Lehetőleg oldaladnak mindössze egyetlen adminja legyen – a másodlagos admin mindig gyengébb, és csak katyvasz van abból, ha ketten két irányba eveztek.

 • Ha eventet csinálsz, nem elég, ha létrehozod és vársz: oszd meg, és ne az esemény alatt posztolj, mert azt nem látják. (Tipp: 1 nappal az esemény előtt írjuk át az event nevét).

 • A következőket engedélyezzük a beállításokban: TARGETÁLÁS, TAG, valamint hasznos a hasonló oldalak ajánlása-fül kipipálása is.

 • A workshopon szóba került, hogy nem mindegy, hogy nő vagy férfi kommenteli a posztod – itt persze heves felzúdulás történt,de aztán kiderült, félreértettük, és nem a Facebook nézi ezt, hanem maga az olvasóbázis. Mondjuk, az is gáz, de erről majd később.

 • A workshopon aztán lépésről-lépésre végignéztük az oldalak létrehozását, az Insightot, szóval elég jól megismerkedtünk a Facebookkal: Az Insightot érdemes naponta nézegetni, hiszen abból mindent megtudhatsz rajongóid szokásairól. Hogy milyen napszakban látogatja meg az oldalad, mit kedvel, fotót vagy inkább posztot stb.

Ha bármilyen vállalkozásodhoz, oldaladhoz szeretnél Facebook-oldalt is, nagyon ajánlom tehát Melinda kellemes kis workshopját!

Végezetül pedig íme néhány kép, csak hogy lássátok, milyen jó is volt ez a gyorstalpaló!

IMG_6093

 

IMG_6072

IMG_6074

Zsófi, alias Sztyuvi és egy csodás kép a falon

 

IMG_6082

Gyereksarok

 

IMG_6068

A szenzációs Nespresso-gép

IMG_6069

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!