Girl Power! blog

Ismerd meg az első Down-szindrómás modellt a New York-i divathétről

Jamie Brewer történelmet írt azzal, hogy ő az első Down-szindrómás manöken, aki a New York-i Fashion Week vörös szőnyegén végigsétált.

Brewer csütörtökön egy Carrie Hammer tervezte csinos fekete ruhában vonult fel a kifutón. A divattervező már 2014-ben meghirdette a Role Models Not Runway Models (Szerepmodellek, nem divatmodellek) elnevezésű kampányát, amelyben különböző háttérrel rendelkező és testalkatú nőket választott ki ahhoz, hogy divatbemutatóin szerepeljenek. A tervező modellek helyett barátokat és vásárolókat kért fel ruháinak bemutatásához. 

Jamie Brewer 30 éves modell és színésznő – aki az American horror Story című televíziós sorozatban is szerepet kapott – a Twitteren közvetítette izgatottságát egészen a fodrászszéktől a kifutóig. 

B9q1aWlIMAEMgiq

Forrás: Twitter

 

enhanced-625-1423760120-44

enhanced-15511-1423759140-11

A tervező tavalyi divatbemutatóján Danielle Sheypuk neves terapeuta vonult végig a kifutón kerekesszékében. Hammer továbbá egy transznemű modellt is meghívott, ahogyan autóversenyző, egy veterán, valamint kormányzati dolgozók is bemutatták már kollekcióit.

“Igazán inspiráló fiatal nők példaképének lenni, őket bátorítani, hogy megmutassák magukat” – mondta Brewer a Today című online magazinnak.

A színésznő azért viselt fekete ruhát, mert az Amerikai Horror Story hangulata is sötét, félelmet keltő – mondta Carrie Hammer, aki szerint “Jamie aktivista, író, művész és nagyszerű színésznő”.

Brewer munkái mellett igen aktív szerepet vállal a Down-szindrómások közösségében is.  Nagy része volt abban a küzdelemben, hogy a texasi jogszabályokból töröljék a “retarded” kifejezést, és abban is hatalmas szerepe van, hogy a fogyatékkal élők szükségleteinek javítását elismerjék az államon belül.

Texas jelenleg már a “szellemi fejlődési zavar” kifejezést használja a Down-szindrómára. 

Forrás

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!