Girl Power! blog

Nézd meg az Oscar-díjátadó legerőteljesebb feminista beszédét!

Taroltak a nők vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 87. Oscar-gálán. Patricia Arquette a nők jogaiért szólalt fel. 

Patricia Arquette nyerte el a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját a Sráckor című filmben nyújtott játékáért a 87. Oscar-ceremónián helyi idő szerint vasárnap este Hollywoodban. A 46 esztendős színésznőnek ez volt az első Oscar-jelölése. Richard Linklater 12 évig forgatott Sráckor című filmjének szereplőjeként korábban a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is átvehette.

https://www.youtube.com/watch?v=XbrMKmlPFmo#t=26

Arquette felül hófehér, deréktól lefelé fekete ruhában lépett az Oscar-színpadra. Beszédében felsorolta mindazokat, akiknek köszönettel tartozik: a filmakadémiát, a többi jelöltet, a “Sráckor-beli családját”. Befejezésként a nők egyenjogúságáért szállt síkra, és felhívta a figyelmet arra, hogy a nőknek egyenlő jogaik vannak, mint a férfiaknak az Egyesült Államokban. A színésznő kiemelte: itt az idő, hogy hogy a fizetések is egyenlőek legyenek. 

Az American Association of University Women szerint 2013-ban a teljes munkaidőben dolgozó nők csupán a férfiak éves fizetésének 78 százalékát kapják meg. 

“Elérkezett a nők ideje!” – mondta Arquette, akinek feminista beszéde nagyon ott volt, de Meryl Streep reakciója is! 

5q7f6g9t2akcnz9ujd8ylzutp8mvzaizebsaxisb9qbqzsgm94xvkuqhroefioj3

ddmejiytqnq75vefavgqt7ezwq42xip9umudufbuvlnca1yvolt6synpk4whcohk

(forrás)

 A kategória további díjesélyesei között volt Laura Dern (Vadon), Keira Knightley (Kódjátszma), Emma Stone (Birdman) és Meryl Streep is, aki idén 19. jelölését kapta a Vadregény című zenés modernizált meséért.

 #girlpower!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!