Girl Power! blog

Képzelj el egy fordított világot – ilyen lenne, ha a férfiak nők lennének (videó)

Eleonore Pourriat rövidfilmjében elképzeli, milyen lenne a világ fordítva, ahol a matriarchális társadalomban a férfiak nap mint nap szexuális zaklatásnak, elnyomásnak lennének kitéve. 

“Azt akartam, hogy ne legyen túl reális, ugyanakkor félelmetes legyen” – mondta a rendező. A 10 perces filmben (melynek címe Oppressed Majority, vagyis elnyomott többség) egy házaspár férfi tagjának egy rövid napját látjuk, akinek mindennapjai olyanok, mint a valóságban a nőké. 

Elhaladva az utcán nők füttyögnek, beszólnak, szexuális utalásokat, megjegyzéseket tesznek neki. Ezek a nők úgy viselkednek, mint a férfiak: félmeztelenül futnak, az utcán vizelnek, burkába öltöztetik férjüket stb. 

A férfit aztán megtámadja néhány nő, megfogdossák és megverik, szexuálisan bántalmazzák, és nem elég, hogy a rendőrségen a kihallgató tiszt (nő) félvállról veszi a feljelentést, még a felesége sem áll mellé, mondván: “kellett neked ilyen kihívóan öltözködni”. 

 

Still-from-Oppressed-Majo-009

 

Pourriat filmjét immár öt éve készítette el, fesztiváldíjas lett Kijevben, de valamiért kevés hatást ért el Franciaországban. Jó kérdés, miért csak most kapjuk fel rá fel a fejünket? A rendező szerint ma már sokkal fontosabb a feminista küzdelem, mint öt évvel ezelőtt volt. 

Eléonore Pourriat

Eléonore Pourriat

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!