Girl Power! blog

Felnőtteknek és gyerekeknek is ugyanazt az egy kérdést tették fel – mit gondolsz, mi a különbség a válaszokban?

Mintegy 50 interjúalanynak ugyanazt az egyetlen kérdést tették fel a film készítői: a felnőtt és gyermek válaszadók válaszai közötti különbség igazán elgondolkodtató.

A kérdés így hangzik: ha csak egyetlen dolgot is meg tudnál változtatni a testeden, mi lenne az? A felnőttek zöme szinte azonnal rávágja a választ: egyikük például túl magas homlokán változtatna, míg másikuk nagy fülein, vagy épp a bőrén, vagy a szemein. 

Amikor a gyerekektől kérdezik meg ugyanezt, egészen más válaszokat hallhatunk.

 

Mindegyikük sokáig gondolkozik, mit is válaszolhatna, aztán pedig csodás dolgokat mondanak: például élesebb fogat szeretne az egyikük, egy kislány pedig szárnyakat szeretne magának. De a legtöbben kimondják: nem akarnak semmit sem változtatni magukon. “Én kedvelem a testem, nem változtatnék semmin” – hangzik a válasz. 

RvXf4B

A szépség ugyanis nem arról szól, milyenek nem vagyunk, és milyennek kellene lennünk, hanem arról, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ez a videó legfontosabb üzenete, és ezt kell megtanulnunk újra nekünk, felnőtteknek. 

(A kisfilmet egyébként az inatureskincare szponzorálta, mivel az egyik válaszadó egyértelműen a gyermekkori ekcémát és aknét emelte ki megváltoztatandó problémának, a márka pedig kifejezetten serdülőkori bőrproblémákra javasol megoldást. )

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!