Girl Power! blog

Hajléktalanok és állapotosak

Hét és fél éve folyamatosan fotózza Keri Vaca anya és portréfotós a társadalom legkiszolgáltatottabb nőit. 

A fotós modelljei állapotosak – és hajléktalanok. Gyakorlatilag mindegyikük szegénységben született, és vagy valamilyen függőségben szenvednek, vagy pedig családon belüli erőszak túlélői. Azonban bármelyikükről is legyen szó, mindannyiukat támogatja a Homeless Prenatal Program, amelyet mintegy 25 éve alapította Martha Ryan. 

hpp

Martha Ryan

A HPP segített különleges eredményeket elérni, hiszen a veszélyeztetett terhesek több mint 90 százalékának egészséges, drogmentes babái születtek, meghaladva ezzel az összes nemzeti születés átlagát – beleértve az alacsony kockázatú terhességeket is. Fontos továbbá, hogy a program segítségével több ezer veszélyeztetett nő munkát és állandó lakhatást szereztek. 

Martha Ryan az elmúlt 30 évben Kelet-Afrikában dolgozott menekültekkel, akiknek különböző egészségügyi oktatást szervezett. 

A fotós, Keri Vaca akkor ismerte meg Ryant, mikor gyerekei általános iskolások voltak. Megkérdezte, nem tud-e valamiben segíteni az alapítványnak, Martha pedig irodájába invitálta. Vaca azonnal beleszeretett az anyukákkal, kismamákkal és gyermekekkel teli irodába, azóta pedig folyamatosan fotózza a hozzájuk ellátogató, hátrányos helyzetű, várandós nőket. 

 

keri_vaca_photographer_HPP_17

keri_vaca_photographer_HPP_25

keri_vaca_photographer_HPP_22

keri_vaca_photographer_HPP_02

keri_vaca_photographer_HPP_21

keri_vaca_photographer_HPP_27

keri_vaca_photographer_HPP_19

keri_vaca_photographer_HPP_28

keri_vaca_photographer_HPP_18

forrás

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!