Girl Power! blog

Ezen a nőn ámul az egész internet

Az első nő, aki végigcsinálta az egyik legkeményebb versenyt. 

kacy

Kacy Catanzaro az első nő, aki eljutott az extrém nehézségű American Ninja Warrior nevű verseny döntőjéig. 

A 2014-ben megrendezésre kerülő texasi döntőben való szereplése pillanatok alatt világhírűvé tette, miután az akadálypályát hiánytalanul teljesítette. A Facebookon pedig egy éve újra is újra szárnyra kel a videó, amelyen lenyűgöző teljesítménye látható, és a mai napig több százan osztják meg naponta. (Sajnos az alábbi videó nem a legjobb minőségű, de mindenképpen nézzétek végig a 6 percet, le fog esni az állatok.)

https://www.youtube.com/watch?v=HEyegLpaZo0

Catanzaro két évet készült az American Ninja megmérettetésre barátjával és egyben társversenyzővel, Brent Steffensennel. Nem fejezte ugyan be a kaliforniai időmérőt, de mégis szabadkártyát kapott a 2013-as döntőbe. Ezt követően 2014-ben ő volt a legelső nő, aki végigcsinálta az American Ninja Warrior kvalifikációt, majd a dallasi döntöben is versenyzett. Végül a Las Vegas-i versenyen nem sikerült neki az ún. Jumping Spider nevű feladat. 

jump

A The Epoch Times megírta, hogy a fiatal lány a felkészülés során rengeteg saját testsúlyos edzést és köredzéseket végzett. “Vannak emberek, akik nehéz súlyokat emelnek, és persze ez jó is lehet attól függően, hogy mi a cél. Az én célom az, hogy könnyű és karcsú legyek, valamit olyan erős, amennyire az csak lehetséges” – fogalmazott egy interjúban Catanzaro, aki egyébként igen alacsony növésű, mindössze másfél méter magas, 45 kiló, és 5 éves kora óta foglalkozik gimnasztikával. 

A tornász hetente 4-6 napot edzett a verseny előtt, és több órát gyakorolt hetente az akadályokkal is. 

Sokan azt is kérdezték tőle, mit evett a felkészülés alatt.

Nos, előszőr is: zabpelyhet, amely – mint hangsúlyozta – se nem gluténmentes, sem teljeskiörlésű nem volt. “A következő két étkezés attól függ, hol vagy épp, de biztos, hogy nagy tál salátákat, és tojást ettünk. Szeretjük a halakat – a lazacot, a garnélarákot, és a tenger gyümölcseit is. Nem ettünk túl sok húst…” – mesélte. 

A 25 éves lány a verseny óta rengeteg embert inspirál és motivál. 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!