Girl Power! blog

Akárhányszor elsírta magát, készített egy szelfit

Emily Knecht Los Angeles-i fotóművész az intimitás megszállottja. Mármint a sajátjáé. 

Emily szereti megnyitni érzelmei számára a zsilipeket, szóval nem szereti magában tartani az érzéseket. Nyers érzelmeket ragad meg, és könnyes önarcképeket készít magáról a hálóban, a fürdőszobában, éttermekben és autókban. “Ez sokkal kiszolgáltatottabb és nárcisztikusabb, mint a meztelenség” – vallja. 

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-1434636737

Emily – aki 11 évesen kezdett fotózással foglalkozni – történetét itt meséli el részletesen, olvassátok el. A Feelings névre keresztelt kiállításon a fotós 2009 óta készült képei láthatók, amelynek csúcspontja az a sorozat, amelyet az elmúlt 3 évben készített akkor, mikor éppen sírt. Úgy tűnik, volt pár ilyen alkalom.

Általában a barátjával való veszekedés közben-után fotózott, és teljesen mindegy volt, milyen – akár hisztérikus, kiborult, végtelenül szomorú – állapotban volt, a fényképező végül mindig a kezébe került. 

“Abban a pillanatban, amikor elkezdek sírni, eszembe jut: várjunk csak, ezt lefotózom! A pasim ilyenkor azt mondja: Mi a fasz baj van veled? Ez olyan dolog, ami eltereli a figyelmed? Vagy olyan, ami még inkább belevisz? Mit csinálsz?” – mesélte Emily. 

Olyan titokzatos világ a könnyek országa – írja Antoine de Saint-Exupéry a Kis hercegben. És talán Emily feladata, hogy felfedezze ezt a titkos világot, hogy megmutassa, hogy az érzelmek hogyan alkalmazkodnak, vagy éppen változnak mikor abbahagyjuk a rejtegetést, és megosztjuk a legintimebb részünket másokkal.  

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-body-image-1434636817

“Volt olyan, mikor néhány kép elkészítése után még inkább elkezdtem zokogni. De persze olyan is megesett, hogy megkönnyebbültem” – tette hozzá. Az biztos: a fotók és a gyógyulási folyamat egy idő után összekapcsolódtak. 

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-body-image-1434637144

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-body-image-1434637266

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-body-image-1434637299

this-photographer-took-a-selfie-every-time-she-cried-for-3-years-body-image-1434637939

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!