Girl Power! blog

Így vernek át az előtte-utána fotókkal

Ugye te is ismered azokat az előtte-utána fotókat, amelyeken lányok a tükör előtt, általában a legmenőbb edzőruhában, pöpec sminkben, nulla izzadtságcseppel a testükön pózolnak – lefogyva, hiperfeszes fenékkel? Nos, egy fitneszedző most bebizonyítja, hogy minden hazugság, amit ezzel kapcsolatban hittél. 

Sophie Kay fitnesz-tréner és blogger saját fotóval bizonyította be, milyen egyszerű hamisítani a látványos átváltozós, before-after képeket. Az alábbi fotókat néhány perc különbséggel készítette, pár kisebb igazítással:

tumblr_inline_nr2iqvveYT1qdu4bq_500

Fotó: Sophie Kay

Posztjában a fitnesz-szakember egy régi mítoszról rántja le a leplet, hogy megmutassa: teljesen irreális az elvárás, hogy úgy nézzünk ki, mint a tökéletes testű, csücsörítő babák, és épp ezért hülyeség, ha másra próbálunk meg hasonlítani.

Sophie a blogján azt írja, már régóta érzi önmagán is a szépségipar nyomását, amely sok emberben nemhogy motivációt nem vált ki, de kifejezetten káros is lehet. “Engem is sokáig nyomasztott, hogy nem úgy nézek ki, mint az utána-fotókon a lányok, főleg mint fitnesz blogger és személyi edző, de rájöttem, sohasem fogok kinézni, mint azok a csajok az Instagramról” – nyilatkozta később.

A posztjában Sophie leírja, hogy miután a fenti trükkös képet közzétette, a következő kommenteket kapta, férfiaktól és nőktől egyaránt:


– Kövér vagy és nem vagy fitt egyáltalán, hogyan is állíthatod, hogy tudsz segíteni az embereknek, ha a saját tanácsaid sem követed? Fogyj le és maradj csendben!

– Szörnyen néz ki mindkét képen!

– A második fotón olyan a lába, mint egy fatörzs!


És így tovább.

“A bátor arc mögött elkezdtem megkérdőjelezni az erős és stabil lábaimat, a hasam, amin nagyon keményen dolgoztam, sőt a pályaválasztásom is. Talán kövérnek és boldogtalannak kellett volna maradnom, mert az internet úgy tűnik, ezt akarja tőlem” – írta Sophie.

A tréner azonban elkezdte szeretni a testét, és eldöntötte, segít nőknek és férfiaknak, hogy ugyanezt az állapotot ők is elérhessék. 

Sophie azt is elárulta, hogy a két kép elkészítése között mindössze 3 perc telt el. Az első fotó elkészülte után megváltoztatta a szobában a fényviszonyokat – lekapcsolta a villanyt – , felvett egy alsóneműt, ami egyszerűen jobban áll neki, majd olyan pózt vett fel, amiben a legjobb, legelőnyösebb szögben látszik, és végül megfilterezte a fotót. 

“A tökéletes hasak, hosszú lábak és verejték nélküli arcok Instagram-világában úgy mutatják be a fitneszt, mintha az szórakoztató, könnyed és boldogságban úszó valami lenne. Persze ez is egy lehetséges út, ám ha az edzés könnyű, akkor nem törsz előre. Ha pedig nem törsz előre, akkor nem fogsz fejlődést elérni” – írja a posztban.

Az edző a fenti megállapításokon kívül még a következőkre is rávilágít:

– A has alakja alapvetően genetikától függ. Szép, formássá lehet edzeni, kb. egy másik dimenzióban, amiben a testépítők élnek, hiszen az emberek nagy részének eleve az is nehézséget okoz, hogy valamennyire egészséges életmódot kövessenek. De Sophie felhívja a figyelmet arra is, hogy a nagyon alacsony testzsír-százalék a menstruáció abbamaradásához vezethet. Nem árt tehát okosan csinálni a fogyást. 

– Azt a mítoszt is eloszlatja, hogy a személyi edzők úgy élnek, mint a szentek. Nem, Sophie bevallja: nem élnek úgy. Pizzát esznek, popcornt és fagylaltot is. Nem veti meg a Margharita koktélt sem, de – mint mondja – a lényeg mindig az egyensúlyban van.

– Végül arra is fény derül, nem mindenki tud igazán gyorsan futni – például ő sem, viszont az a lényeg, hogy végigcsinálja. 

Sophie Kay Instagram-profilját itt találod

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!