Girl Power! blog

Hogyan szervezzünk lánybúcsút hatékonyan 30 felett?

Milyen legyen a jó leánybúcsú, hogy mindenki jól érezze magát, de legfőképpen a menyasszony?

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert a lánybúcsúról akarok írni, amit csak három hét múlva fogunk megtartani. Tehát ahhoz, hogy Zsófi, az elbúcsúztatandó barátnő ne tudja meg, mit tervezünk, a döntést, hogy végül mit csinálok, egyelőre nem szabad közölnöm. Vagy 1. most felhívom Zsófit, hogy ezt a bejegyzést lesz szíves nem elolvasni, 2. virágnyelven írok. Mivel éppen a közepében vagyok benne, ezért hát megírom a tapasztalatokat arról, hogyan zajlott az elmúlt néhány hét, bőven van miről értekezni így is. 

bachelorettes

 

Zsófi barátnőm tehát 37 évesen férjhez megy. Itt az alkalom tehát, hogy még az esküvői parti előtt legyen hát egy közös valami. 30 felett a szervezés a következőképpen néz ki: A ráír B-re a Facebookon, aki seen-eli ugyan, de a munkahelyén nem tud válaszolni, ezért csak estefelé, a  kocsiból tud üzenni a cseten, oké, benne van, jipijé. Eközben C is ráír A-ra, hogy na mi lesz, tehát A és C már beszélnek a buliról telefonon: az egyik éjjel szeretne végre egy hatalmasat táncolni, a másik viszont tudja, este 10-kor neki lövik a pizsit, ő tehát nappal szeretne valami összejövetelt. Ekkor jön a harmadik, akinek a szava ilyenformán döntő. És akkor még nem beszéltünk a többi – egyéb, más szálakon kötődő – barátnőkről, akit a buliba elhívunk. 

Szóval hármasban kezdtünk el tervezgetni.

Felmerült néhány opció, amit hamar elvetettünk. 

1. Lehetőség: Egy istentelen berúgással egybekötött tánc hajnalig, egy romkocsmában, majd valamelyik budapesti helyszínen.

Ez lenne a végén: 4 napon át tartó másnaposság, ráadásul a csapat fele már éjfélkor ásítozna, tehát ez így ilyen formában kilőve. 

2. Lehetőség: Szabadulós parti. 

Ez lenne a végén: a társaság pánikbeteg szekciója beparázik a pincehelyiségben, így hamar meghal a buli, mindenkinek elmegy a kedve a továbbiaktól. 

3. Lehetőség: Mindegy, hova, csak jöjjünk össze, játszassunk Zsófival kvízt, csináltassunk neki albumot és nosztalgiázzunk. 

Ez lenne a végén: az album nem jön össze, mert nem érünk el mindenkit, valaki lebetegszik, nem jön el, nem találjuk a fotókat, vagy a fotók bénák, nem gyűlik össze elég, vagy nem készül el időben az album, plusz senkinek nincs ideje kvízeket összeállítgatni, ezért befuccsol a terv. 

Szóval elkezdtünk gondolkozni, ki-ki beletette a kalapba az ötleteit. Megállapítottuk, 30 felett már korántsem olyan egyszerű 6-7 nőt összeszervezni. A társaságból van néhány kisebb csoport, akik szoros barátságot ápolnak, de egy Facebook-csoporttal aligha jó próbálkozni. Albummal szintén ne próbálkozz, lehetetlen 3 hét alatt összegyűjteni ennyi fényképet. Oké, ez akkor pipa. 

Néhány nap agyalgatás után rájöttünk, lazábban kell kezelnünk a kérdést. Könnyebb dolgunk volt ezután, mikor azokat az eshetőségeket zártuk ki, melyek nyomát sem szeretnénk látni a lánybúcsún.

Ezek pedig:

– szőrös bilincs (sem semmilyen más bilincs, persze)

– pénisz alakú nyalóka/sütemény/keksz, vagy bármi

– tiara, korona, kitűző, vagy bármilyen megkülönböztető jelzés Zsófi fejére-nyakára-testére

– idegeneket megszólítós, menyasszonyt megszégyenítős játékok a városban

– chippendale – show 

– limuzinozás

– nem itatjuk hülyére a menyasszonyt (és magunkat se, persze)

– nem írunk úgynevezett házassági kalauzt, mert hiszünk benne, hogy az együttélés után a papírtól nem változik semmi (se rosszabb, se jobb irányba)

– nem bújunk “cuki rucikba”, önazonosak maradunk

– És a legfontosabb: ez az alkalom nem siránkozásról és nem a búcsúról szól, bár ennek nevezik. Nem búcsúztatunk senkit és semmit, az öröm most is, és később is a mienk, ahogyan a szabadságunk és a barátságunk is. Ha házasságban támad kedvünk leugrani egy üveg pezsgőre a Rómaira, hát megtesszük, és ha Zsófival kettesben akarunk majd pizzát zabálva filmeket nézni, akkor is megtesszük. A házasság, mint intézmény nem valaminek az elmúlása, hanem egy toldaléka, egy plusz kis pikantériája lehet az életünknek, a papírtól azonban nem kell, és nem szabad félni sem, nem szakít el semmitől, ami eddig a boldogságod, örömöd, fiatalságot forrása volt. A szerelmesek szerelmesek maradnak, ezt pedig megpecsételik. És mi ennek nagyon örülünk. A barátok pedig barátok maradnak. 

Szóval itt tartunk most. A Hogyan szervezz leánybúcsút? – cikkeket messziről elkerüljük, viszont szerencsére remek ötletek gyűlnek, van itt kérem kreativitás, nem lesz panasz. 

Ami szimpatikus eddig:

– Pizsiparti – pezsgővel, filmekkel.

– Piknik – ó, erre ezerféle lehetőség adott, helyszín, eszközök, ételek, italok, remek választás lehet!

– Medencés dj-s bulis pezsgőzés – ezen a nyáron sorra rendeznek különböző medencés bulikat, választhatunk. 

– Éjszakai fürdőzés valamelyik fürdőben. 

– Vacsora, és csak úgy lazán nosztalgiázás, mindenki hozza a saját emléktárgyait.

– Mindenki önállóan dönt az ajándékot illetően.

– Vagy mindezek egyvelege, egy egész napon át. 

Három hét múlva összeáll a dolog. 

Hogy hogyan sikerült a lánybúcsú, azt csak a buli után fogom tudni megírni, de ígérem, így lesz, jön majd a képes beszámoló. Ha pedig van ötletetek, tippetek, írjatok a girlpowerblogbudapest@gmail.com-ra, vagy ide, kommentben!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Fatima says:

  Nekem nemrég volt a lánybúcsúm és a szervező lányoknak megadtam, hogy mi alapján ötleteljenek. 🙂 Ha nálatok ez nincsen így, akkor érdemes lenne megkérdezni, Zsófi mit szeretne. Vagy ez a “biztosan nem lesz lista” már az alapján készült? Lehet, hogy neki lenne kedve a feladatokhoz, de nem szabadtéren, hanem valami iszogatós helyen összeülve. Ott lehet különböző kvízeket összeállítani, férj ismereti tesztet megválaszolni, igaz-hamis kérdéssorosat játszani stb. Nekem pl szabadtéri buli volt a vágyam záró momentumként az estére, előtte meg feladatok (de nem megalázó és nem idióta módon). Én is 30 felett vagyok már. 🙂
  Ami nekem nagyon bejött és a lányok is élvezték (egy maroknyi, 7 fős csapat volt velem együtt) az a party busz: nem csilli-villi mint a limuzin, de végigvitt a városon bennünket egy kis fehér busz, amiben volt hűtőláda, így behűthettük az italokat, közben szólt a lányok által összeállított kedvenc zenesor és bontogattam az ajándékokat. 🙂 Mindenki hozott valamit és egy nagy dobozban gyűjtötték össze. A busz a város különböző pontjain várt bennünket, amíg mi róttuk a köröket az utcán a feladatok miatt. Nagyon szép az éjszakai látkép a Citadelláról és különleges volt, hogy nem autóval és nem bkv-zva jutottunk odáig.

 2. Krisztina Bognár says:

  Gyertek el hozzánk:

  http://www.lanybucsufotozas.hu

  Kortalan, minden stílusú nőre szabva!

  Vàrunk szeretettel, hogy a menyasszonynak örök és emlékezetes legyen a lànybúcsúja!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!