Girl Power! blog

Ide vidd a barátnőidet, ha jót akarsz (magadnak)!

Ha szeretnétek a barátnőkkel valami jó programot Budapesten, remek ajánlatom van.

Korábban írtam róla, hogy Zsófi barátnőmnek lánybúcsút szervezünk. Tudtuk, mi az, ami kizárt (például stresszes feladatok a városban, szőrös bilincs és társai), és azt is, hogy neki (mint nekünk is) többet ér egy csendesebb, nyugodtabb délután-este, mint egy ereszd el a hajam. Hosszas szervezkedés után meg is lett a tökéletes program, ami után büszkén mondhatom, nem csak a menyasszony – most már feleség – , de mindannyian elégedettek voltunk.

Az első programunk délután 6 órakor kezdődött a Kopaszi gáton: szerencsénkre jó idő volt, így nem volt kérdés, hogy piknikezni fogunk. Erre tökéletes megoldást kínál több ottani étterem is, mi így a Fruskát választottuk, akik egy gyönyörűséges piknikkosárral és kockás pokrócokkal vártak minket. Az ételeket előre megrendeltük, így kosarunkban volt többféle kence (például padlizsánkrém, körözött, hagymakrém), finom bagetteket kaptunk mellé, és Cézár salátát is, valamint virslit mustárral, ketchuppal. Emellett többféle ízesítésű, előre elkészített szörpöket kaptunk. Miután átvettük a csomagokat, lesétáltunk a Kopaszi gát végére, ahol egy kisebb, de éppen elégséges zöld terület állt a rendelkezésünkre, hogy elterüljünk. Hoztunk magunkkal még rozé bort és ásványvizet, szóval fröccsből sem volt hiány, és elkezdődhetett a beszélgetés.

piknik1

piknik2

Egy jó csapatban, remek helyen nagyon gyorsan repül az idő, így pillanatok alatt este 9 óra lett. Bár 10-re terveztük a következő programunkat, 9-kor egyetlen dolog miatt kellett felpattannunk, az pedig az előre időzített locsolóberendezés volt, ami szépen eláztatta az ott tanyázó társaságokat, de végülis nem is volt baj, mert felfrissültünk, szaladtunk, és aztán egy padon folytattuk.

10-re tehát már más programunk akadt: a budapesti Rudas fürdőben szombatonként este 10-től hajnali négyig éjszakai fürdőzésre lehet menni. A picit húzós ár – 4400.- forint – szerintem abszolút megéri: a fürdő kupolájából ugyanis olyan gyönyörűséges kilátás nyílik az egész városra, hogy tátott szájjal ültünk a vízben többedmagunkkal (a jelenlévők 80 százaléka külföldi volt, de mi is nagyjából úgy ámultunk, mint ők). Tényleg varázslatos a város: látszik az összes híd, az Erzsébet-téri Sziget Eye, az egész gyönyörű rakpart, a Dunán jönnek-mennek a hajók, a másik oldalon pedig a Gellért-hegy: varázslatos. 

És persze azért a kupola mellett kipróbáltunk mindent a fürdőben, mindegyik medencében üldögéltünk, de a legtöbb időt mégiscsak a tetőn töltöttük. A Rudasban egyébként a hét napjain csak férfi és női napok vannak, így csak szombatonként nyílik lehetőség koedukált fürdőzésre (tervben van, hogy kipróbálom a női napot is majd.)

rudas

Fél 2-ig maradtunk, és annyira kellemesen kiáztunk, hogy ezután még jobban aludt mindannyiunk.

Egy ilyen szombat délutánt-estét szerintem kár elrontani további programokkal – mehettünk volna ezt követően mondjuk romkocsmázni egyet – , de annyira kerek volt így az egész, hogy elváltunk, és mentünk aludni.  Egy ilyen hétvégi programot lehet szervezni természetesen barátokkal, de akár a pasiddal, családdal is,  és nem is kell előtte-utána más, ennyi pont elég.

Zsófi elégedett volt, mi elégedettek voltunk, rájöttünk, nem várunk a következő lánybúcsúra: megyünk minden hónapban egy ilyen kört. 

***

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy tetsziket, és keress minket a Facebookon is!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!