Girl Power! blog

Ez a cuki Frida Kahlo-képregény biztosan mosolyra derít

Gavin Aung Than illusztrátor képregénye azt mutatja meg, miért fontos a szépséggel kapcsolatos társadalmi normák megkérdőjelezése. 

A szabadúszó karikaturista inspiráló idézeteket vesz át hírességektől, és vicces rajzokba illeszti. A Strange Like Me nevű képregénye Frida Kahlo szavait és gondolatait használja fel inspirációként, és elbeszél egy történetet, amelyben egy kislány idővel kiegyezik összenőtt, bozontos szemöldökével. 

Frida Kahlo (1904-1954) mexikói festőművész volt. Életét egyszerre uralta a szenvedély, a szerelem és a szenvedés is. Egy igazán figyelemreméltó nő volt, aki többnyire önarcképeket festett. Arról, hogy miért készít portrékat, azt mondta: mert “elég gyakran egyedül vagyok, mert én vagyok az a személy, aki a leginkább ismer engem”. Portréi valóban mélyek voltak, és bár stílusának a szürrealizmust jelölték meg, Frida úgy nyilatkozott erről: “Azt hitték, szürrealista vagyok, pedig nem. Soha nem festettem álmokat. Saját valóságomat festettem le”. 

Frida élete teli volt fizikai szenvedéssel is. Gyermekbénulásban szenvedett, amely miatt jobb lába sokkal vékonyabb volt, mint a bal, és súlyos gerincproblémákkal is küzdött. Frida súlyos balesetet szenvedett 18 évesen, mikor a busz, amelyen utazott, összeütközött egy villamossal. A balesetben súlyosan megsérült a gerince és medencéje is. Diego Riverával való későbbi lángoló szerelmük és házasságuk híressé vált, kapcsolatuk intenzív és viharos volt. Mindkettőjüknek voltak más kapcsolataik, Fridának nőkkel és férfiakkal is. 

Fridát kései éveiben hátráltatták fizikai problémái. Sok műtéten esett át, 1953-ban pedig amputálni kellett a lábát egy komplikáció miatt. 

A fájdalom és sok zűrzavar ellenére Frida izgalmas életet élt, szárnyaló szellem és ellenállhatatlan személyiség volt. 

Gavin Aung Than a képregényhez az Önarckép Majmokkal című portrét, valamint Frida egyik leghíresebb munkáját, A két Fridát is ábrázolja a képsorok között. 

Frida egyébként büszke volt összenőtt szemöldökére és bajuszára, amelyet gondosan ápolt egy fésűvel – írta a művész oldalán. 

 

1 2 3 4 5 6

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!