Girl Power! blog

Különös plakátokkal hívja fel a szoptatós anyukák figyelmét egy brazil cég

A gyereked azt eszi, amit te is – ezzel a szöveggel és sokak szerint „sokkoló” plakátokkal hívja fel a figyelmet egy brazil gyermekgyógyászati szervezet, az SPRS.

A reklámokon szoptatós anyukák melleit festették különböző junk foodokra, arra utalva, hogy ha egészségtelen ételeket fogyasztunk anyukaként, a gyermekünket is ezzel tápláljuk.

Egy friss tanulmány szerint a helyes táplálkozást követő nők gyermekei nagyobb valószínűséggel hordoznak rákellenes géneket, mint azok, akiknek édesanyja egészségtelenül táplálkozott.

A hirdetések arra figyelmeztetnek, hogy milyen hatással lehetnek az egészségtelen ételek a még meg sem született gyermekekre.

spres1

“A szokásaid az első száz napon megelőzhetik gyermeked későbbi betegségeit” – áll a hirdetésben.

A képeken az anyukák melleire hamburgert, üdítőt, fánkot festettek.

Robert Waterland, a Baylor orvostudományi Főiskola Gyermekgyógyászati Molekuláris és Humángenetikai részlegének egyetemi docense elvégzett kutatása szerint a terhes anyukák egészséges táplálkozása olyan génvariáns kifejlődését segítheti elő, amely képes legyőzni a kialakuló daganatokat.

sprs3

spres2

Ha a kismama nem táplálkozik megfelelően, kevésbé valószínű, a baba immunrendszere rákellenes géneket fog produkálni – mutatott rá a tanulmány.

***

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!