Girl Power! blog

Nézd meg ezt a videót a transznemű tiniről, aki megkapja élete legfontosabb ajándékát

Corey Maison története a legjobb példa arra, hogy a legkisebb csomagban lapulhat a világ legnagyobb ajándéka.

HT_Corey_Maison1_MEM_150930_12x5_1600

Múlt héten ugyanis a detroiti transznemű tinédzser az egész életét megváltozó apró ajándékot  kapott édesanyjától, amelyben egy pink-fehér doboz volt: élete első adag ösztrogénja. Édesanyja, Erica Maison azt mondta az ABC Newsnak adott interjújában, hogy ez volt élete legjobb pillanata. „Nem emlékszem a gyermekkoromból ilyen örömteli pillanatra, mint amit most a gyermekem élt át” – tette hozzá.

A 14 éves Corey és családja számára ez volt a várva várt pillanat; Erica elmondta, mikor Corey kisebb volt, „kicsit lányos” volt, majd, amikor ötödik osztályba került, édesanyja megmutatott neki egy videót a transznemű Jazz Jenningsről.

„Megkérdeztem: hogyan érzel ezzel kapcsolatban? – erre Corey azt mondta: Ó istenem, Anya, ez én vagyok!”

Erica arról is beszélt, gyermeke az elmúlt pár évben milyen nehézségekkel nézett szembe, különösen akkor, amikor bár úgy nézett ki, mint egy fiú, mégis lányosan öltözött. Erica elmesélte, gyerekét az iskolában folyamatosan atrocitások érték, „terrorizálták”, így ötödik osztályban Erica kivette az iskolából Corey-t, aki magántanuló lett.

Erica úgy látja, óriási kihívás transznemű emberekkel foglalkozó szakembereket találni (nemhogy transznemű tinikre specializálódott orvosokat). Erica hozzátette: most már picivel egyszerűbb az életük.

Megtalálták ugyanis a  chicagói Lurie Gyermekkórház klinikáját,  ahol Corey hormonkezelésben részesült, hogy megállítsák a férfi pubertás folyamatát nála. Jelenleg az ösztrogén-kezeléssel Corey szervezete képes lesz a női pubertás beindítására.

Most, hogy Corey már úgy néz ki, mint egy lány, könnyebb az életük. Corey-nak már vannak barátai, és még az is lehet, hogy hamarosan beiratkozik a nyolcadik osztályba.

A Corey-ről készült videót már több mint négymillióan látták. Erica azt mondja, a reakciók egyértelműen pozitívak, szeretetteljesek. Maison reméli, hogy ez a videó segíthet a transznemű fiataloknak és persze szüleiknek is.

„Azt akarom, hogy nyissák ki a szívüket, és fogadják el úgy a gyermeküket, amilyen, és ne az alapján szeressék, hogy a nemével hogyan azonosul. Azért, mert külsejük megváltozik, attól még a szívük nem”  fogalmazott az édesanya.

„Mindannyian azt szeretnénk, hogy elfogadjanak minket úgy, ahogy vagyunk. Ugyanezt szeretné minden transznemű gyermek is, szeretve és elfogadva lenni a szüleik által” – tette hozzá.

***

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jeltelen Ember says:

    Szívet melengető jó érzés, hogy végre van akik nyíltan mernek beszélni , írni erről. A világ népességének minimum 2%-át érintő probléma ez évezredek óta. Keleten nagyobb az elfogadása mint nyugaton, hisz a Gyógyító Buddha maga is ilyen transznemű volt. Pont ez mutatja hogy kiváló emberek is lehetnek, és segíteni , támogatni kell őket. Sok sikert, szép életet kívánok!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!