Girl Power! blog

Ismerd meg a lányt, aki visszautasított egy 30 millió dolláros ajánlatot

Te is így tettél volna a helyében?

Elise-Andrew-Blogger-Behind-Popular-I-F-Love-Science-Facebook-Page-Profiled

Forrás: Tumvue

Biztos vagyok benne, hogy te is lájkolod a Facebook-oldalát. Ha nem te, akkor minimum egy barátod vagy családtagod. Rengetegen imádják és követik, a tudósok utálják: az I Fucking Love Science már több mint 22 millió követőt számlál a Facebookon.

2012-ben Elise Andrew elkezdett különböző tudományok híreket, tényeket, mémeket posztolni, eleinte csak barátai körében a tudomány területén, mára a kezdeményezése hihetetlenül hatalmas méretűre duzzadt.

A nagy sikerrel szemben Andrew-t élesen kritizálták a tudományos közösség tagjai, mondván, hogy ellenőrizhetetlen állításokat, pontatlan cikkeket oszt meg, és nem jelöli a forrást.

Andrew nagyjából egy éve nem ad már senkinek sem interjút, a Twitteren pedig most őszintén vallott mentális betegségéről, illetve arról is, hogy folytatja az oldal működtetését.

Andrew-nak 30 millió dollárt ajánlottak az oldal megvételéért, de azt mondja, az IFuckingLoveScience sokkal többet jelent neki, mint a pénz.

Andrew egyik tweetjében felfedi a betegségét is: mint írja, trichotillmániában szenved, amely egy olyan mentális rendellenesség, amely során a beteg kényszeresen tépkedi a haját. Ezen kívül depressziót, borderline személyiségzavart és bipoláris depressziót is diagnosztizáltak nála. Hozzátette, nem mindegyik diagnózissal ért egyet. A lány a Twitteren egyébként megosztja gyerekkora óta átélt tapasztalatait is betegségéről.

Andrew ugyan eljátszott a gondolattal, hogy eladja az oldalt, ám nem a felkínált összeg miatt, hanem a trollok és zaklatók miatt. Andrew Twitter-oldalán látható egy példa is a Facebookról, amin egy lány ócsárolja őt.

Andrew mindezt a lelki egészség világnapján, október 10-én posztolta, és őszintén közölte, hogy az összeomlás szélén áll a kommentek miatt. Andrew azt mondja, nem tudja és nem érti, miért beszél valaki – ráadásul ilyen nagy publicitás előtt – az ő problémáiról olyan dolgokkal vádolva őt, amiket sohasem tett.

Végül Andrew azt írja:  bár a betegségei lehet, hogy őrültté teszik, de az internet mindig bebizonyítja, hogy egyes emberek sokkal rosszabbak ennél.

Andrew 24 éves, nem, bizony nem tudós, hanem egy átlagos rajongója a tudománynak. Eredetileg középiskolás tanár, az oldalán pedig mindenfélét posztol, amit érdekesnek tart, amiről olvasott, a hatalmas perui százlábútól kezdve az ufókon át egészen a legfrissebb tudományos felfedezésekig.

elise-andrew-feat

A lány – aki biológiából diplomázott egyébként – elindította Science Is Awesome című oldalát is, de azt mondja, az F-betűs szó a népszerű oldal sikerének titka, ez a brand maga, és bár az url-ben most IFeakinglovescience néven fut az oldal, biztos, hogy 10 emberből 10 tudja, miről van szó, sőt nagy valószínűséggel követi is.

Én pedig innen is csak gratulálni tudok hozzá, és azt mondom, Elise Andrew, soha ne hagyd abba, tudod: haters gonna hate. 

***

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold és oszd meg, köszönöm!

A Facebookon is megtalálsz! 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!