Girl Power! blog

Hiába utálod a Barbie-babákat, ezt az új reklámfilmet imádni fogod

Ha a Barbie-babákra gondolunk, valószínűleg senkinek nem jut eszébe sem a feminizmus, sem az egyenjogúság, a karrier. Sokkal inkább a kékre kikent szemű, darázsderekú, rózsaszín ruhákba öltöztetett babák jutnak eszünkbe, egyszóval csupa – hozzáteszem egészségtelen  – sztereotípia. A Mattel most azonban végre úgy döntött, ezeket a sztereotípiákat oda hajítja, ahová valók, vagyis a kukába, és valami egészen forradalmit alkot.

maxresdefault

Mint oly sok multinacionális cég, a Mattel is újragondolta a brandet, és egy új reklámkampányt indított útjára. A cél, hogy a kislányoknak megmutassák, hogy a nők nem csupán szemgyönyörködtető látványosságok, de intelligens, okos, céltudatos emberek is, akik az élet számos területén hozhatnak pozitív változásokat.

Evelyn Mazzocco, a cég vezérigazgatója azt mondta: “Emlékeztetni akarjuk a világot arra, amit a Barbie képvisel: a céget női vállalkozók, anyák alapították 1959-ben, a márka tehát azt a tényt bizonyítja, hogy a nőknek mindig van választásuk. Ma az a cél, hogy a szülőket arra figyelmeztessük, hogy micsoda ereje van a képzeletnek, a Barbie pedig egy remek lehetőség arra, hogy a kislányok megismerjék korlátlan lehetőségeik tárházát” – mondta. 

És tényleg: az alábbi, kétperces reklámban a lányok orvosok, üzletasszonyok, és tanárok is: nagyon nagy taps a Mattelnek!

***

Keress a Facebookon is! Katt a képre: 

 

Girl Power! blog a Facebookon

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!