Girl Power! blog

Egy pakisztáni nő férfiaknak fenntartott köztelterületen szelfizett – áttörés jöhet?

Kizárólag férfiak által látogatható nyilvános helyeken készített szelfit egy pakisztáni lány.

A #GirlsatDhabas hashtaggel ellátott fotókon lányok és nők a férfias dhabasokban, vagyis kisebb utak melletti éttermekben, kávézókban fotózkodtak, de kriketteztek, ettek, és riksát is vezettek – ezzel felhívva a figyelmet a nemek közötti egyenlőség fontosságára. 

xax8hzd27qhv7yty164ufpvh8hkebo8la0jesmoupfysqqgsrb4x0uhwdzgy
< >

A mozgalmat a lányok az Instagramon népszerűsítik, és a fotókon olyan helyeken szerepelnek, mint egy útszéli kávézó, ahol chai teát és csirkét esznek, és általában férfiak szoktak benne üldögélni. 


A mozgalmat a 25 éves Natasha Ansari indította, aki korábban az Egyesült Államokban tanult, és úgy döntött, visszaszerzi a közterületeket a nőknek is.

A lányok a kezdeményezéshez pénzt is gyűjtenek, hogy létrehozzanak egy saját kis területet a fériak uralta közterületeken: egy olyan helyet, ahol a nők biztonságban, nyugodtan tudnak kávézni, és bátran meg tudnak inni az utcán egy kávét, ha jól esik nekik. A dhaba egy-egy útszéli éttermet, kávézót jelöl Indiában és Pakisztánban, innen ered a #DhabaforWomen nevű kezdeményezés is, amelyről még többet itt olvashatsz. 

bq8u8hirgq0oc8kcsoonpayajkchikj21zzi6eqm
< >

girlpower

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!