Girl Power! blog

Egy (tényleg jó) spirituális könyv karácsonyra

Ha elvesztél a sok spirituális útmutatás között, akkor ezt a könyvet el kell olvasnod. Lélekmozaikok: érthető és nem elszállt tézisek és okfejtések az önismerethez. 

“Életünk során mindnyájan harmóniára, testi, lelki egészségre és bőségre törekszünk, sokszor azonban nehézségekkel szembesülünk. Tudjuk-e ezeket a helyzeteket lehetőségként látni? Mitől függ az, hogy míg egy élethelyzet megoldása valakinek könnyű feladat, addig másnak egy komoly probléma, amitől fél? Milyen gyakorlati előnyökkel jár a tudatszintek megismerése?

A személyiség- és spirituális fejlődés szakaszainak ismeretében jobban megismerjük önmagunkat és másokat. Olyan összefüggéseket értünk meg, amelyeknek köszönhetően könnyebben teremtünk egyensúlyt életünk négy fő területén: kapcsolatainkban, munkánkban, pénzügyeinkben és egészségünkben. Hozzásegít, hogy hatékonyabban működtessük a vonzás törvényét, így álmaink és céljaink is könnyebben válnak valóra.

A könyv számos tapasztalati meglátással ébreszt rá a saját életünk iránti felelősségvállalás elkerülhetetlenségére. Inspirál és közelebb hozza a hétköznapi élethez a tudatosság mibenlétét. Megtanulhatjuk belőle, mit tegyünk, hogy sorsunkat felemeljük, és magasabb tudatossági szintre kerüljünk. Szeretettel kívánok nagy felismeréseket neked is a könyv olvasása közben!” – írja Dr. Ábrahám-Hörömpő Andrea a könyvajánlójában.

Lélekmozaikok-könyvborító_nyomdakész-01

A Lélekmozaikok – önismeret, tudatosság, személyiségfejlődés, a Tudattérkép 33 titka című kötet, ha mondhatjuk ezt – egy okos spirituális könyv, amelynek olvasása azoknak is könnyed élvezetet nyújt, akik valamennyire ódzkodnak az ilyesfajta dolgoktól. Az önismeretnek számos metódusa létezik, nyilvánvalóan minden embernek más-más eszköz áll ebben rendelkezésére, szabadon választható, nem mindegy azonban, hogy aki erre az útra lép, annak ki fogja meg a kezét. 

Ezért ajánlom a Lélekmozaikokat mindenkinek, aki picit is nyitott a téma iránt, de vannak kétségei, fenntartásai: mert számukra is izgalmas felfedezést jelenthet. Az írónő több forrást is használ a módszerek és elméletek bemutatásakor, és így megismerteti az olvasóval egy-egy tematika különböző szempontjait is.

Nagyon érdekes fejezet például az, amelyik a Tudattérkép 33 titkáról szól. Mondhatnám azt is, hogy eleinte picit zavaros is első olvasatra a Dr. David R. Hawkins által megalkotott fogalomról szóló írás, de aztán szép lassan összeáll a kép, és észrevétlenül az önismeret útjára lépünk.

A tudattérképben ugyanis a különböző emberi tulajdonságok – úgy mint istenfelfogás, életfelfogás – különböző értékkategóriákba rangsorolódik, persze szintektől – például megvilágultság, béke, öröm, elfogadás, büszkeség, bánat vagy szégyen – függően. Az emberi tudat Hawkins szerint egy 1-1000-ig terjedő skálán mutatható ki, a skála értékei pedig 10-nek a hatványait jelölik. A skála leírásához Hawkins a kineziológia eszközeit használta, vagyis több ezer izomtesztet végzett el.

Ahogyan Andrea önmagáról is leszögezi a könyvben, gyakorlatias beállítottságú, így a tudattérképet is efféleképpen mutatja be az olvasónak, és néhány oldal elolvasása után máris el tudjuk nagyjából magunkat helyezni egy skálán. 

12248559_10153729244804138_1500757585_o

Természetesen a könyvből nem hiányoznak a már általánosan bevett spirituális fordulatok (melyekről persze nem azt mondom, hogy nem használnak), mint hogy “több vagy annál, amit látsz”, vagy “kérj,hogy kaphass” és a többi, univerzumot sokszor szerintem túlmisztifikáló törekvések. Az ún. ikerláng kapcsolatokról is szó esik, amiről Andrea néhány félreértést igyekszik tisztázni (például hogy a lélek születéskor kettészakad, vagy hogy csak egyetlen személlyel lehetsz boldog – én ezekben ebben nem hiszek), de az biztos, hogy a kötet teljességében befogadható laikusoknak is. 

A könyvben feltűnik néhány gondolat Eckhart Tollétól, Szalay Ádámtól, Esther és Jerry Hickstől, David Steindl-Rasttól és sok mástól is, ezáltal a kötet még színesebb és még inkább fenntartja a figyelmet a különböző nézőpontok felvonultatásával.

Ugyanígy érdekes felvetés az ún. személyiségpiramis leírása, mely a kapcsolatok, életfeladatok, a munka, a pénzügyi helyzet és az egészségügyi, lelki állapotok keresztmetszetén húzódva visz minket még közelebb az önismerethez.

Számomra az egyik legizgalmasabb fejezet a harmonikus kapcsolatok és az egészség kapcsolatáról szóló rész volt, amelyben Andrea külön részt szentel a manipulációval terhelt kapcsolatokról is.

Kapcsolataink akkor lesznek harmonikusak, ha stabil önismerettel rendelkezünk, és ha nem tudjuk jól kezelni a társas kapcsolatainkban fellépő problémákat, akkor az életünk megnehezülhet. Andrea leszögezi, hogy a harmonikus kapcsolatban nincsen alá- és fölérendeltség, hanem egyenlőség van, elfogadás és törődés. A manipulálás sok esetben tudattalanul megy végbe, és könnyen beépülhet az automatizmusok közé – véli a szerző, aki itt-ott őszintén megemlít néhány saját tapasztalatot is a sorok között. Szó van egyebek mellett a domináns és az elnyomott kapcsolatfüggő emberekről is, a domináns és az elnyomott pénzfüggőkről is, és érdekes fejezet a családi kapcsolatokban megjelenő kompenzálás is. 

Végszóként még annyit, hogy amellett, hogy érdekes és sok megszívlelendő módszert kínál a könyv, emellett praktikus – sokszor kedves, személyes hangvételben írt – tanácsokat kaphatunk a saját életünkre való jobb rálátáshoz, az élethez való hozzáálláshoz, és magához az élet szeretetéhez is. 

***

Lélekmozaikok – Önismeret, Tudatosság, Személyiségfejlődés – A Tudattérkép 33 titka 

Dr. Ábrahám-Hörömpő Andrea

Magánkiadás

3890.- Ft

A Girl Power! blog értékelése:

Untitled design

girlpower

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!