Girl Power! blog

Hajóskötél a karodra? Ismerd meg a Madzag&Csomót!

A Madzag&Csomó karkötői és nyakláncai egyediek, és nagyon-nagyon átadják azt az igazi, utánozhatatlan balatoni hangulatot, amit oly sokan ismerünk. A vállalkozás alapötlete Halmi Ritáé, akinek ugyan van civil foglalkozása, szenvedélye azonban mára ismert vállalkozássá nőtte ki magát. Rita igazi vitorlás lány, aki ha teheti, kihajózik, de a levendulás rozéfröccsről is van mit mesélnie. Interjú. 
 

rita4
 
Miért pont vitorlásmadzagok?
 
A kötelek és tengerészcsomók iránti szerelem 2011-ben kezdődött, amikor vitorlástanfolyamra jártam. Kezdetben csak gyűltek otthon a különböző színű kötelek és sorra szereztem be a csomókról szóló könyveket, mígnem 2012-ben barátaim ösztönzésére férjemmel létrehoztuk a Madzag & Csomó brandet. 
Azóta a Facebook-oldalunkon több mint 1800 lájkolónk van. Saját ötleteim alapján készítem az ékszereket, de egyedi, személyes elképzeléseket is megvalósítok. Igyekszem lépést tartani az aktuális trendekkel, elsősorban a színek, díszítések tekintetében. 
 
Mi inspirál?
 
A csomók azok adottak, van néhány jól bevált csomó, amit használok. Inkább a különböző színkombinációk, az új kiegészítők, amikből ihletet merítek. De egy-egy divatos ruhadarabhoz is szoktam készíteni karkötőket, nyakláncokat.  Sokszor olyan színkombinációt is rendelnek, ami lehet, hogy nekem eszembe sem jutott volna, de nagyon megtetszik. Persze olyan is volt már, hogy valakit lebeszéltem két össze nem illő kötélről…
 
Hol dolgozol legszívesebben? 
 
Itthon, van erre egy külön asztalom, egy fiókos szekrényem telis-tele rengeteg hajóskötéllel, és a hozzájuk használt sok kiegészítővel. Nyáron szeretek kiülni a teraszra és ott készíteni az ékszereket.
 
Különleges technikával készülnek a csomók, melyeket alkalmazod? Ezeket könnyű vagy nehéz megtanulni?
 
Nem nehéz megtanulni az alapcsomókat, amelyek a hajózásban is elengedhetetlenek. Ezeket tanultam meg én is először a vitorlástanfolyamon. De persze rengeteg féle csomó van, sok bonyolult is, amelyekkel szeretek kísérletezni. Van néhány könyvem is a csomózásról, ezekből is sokszor merítek ötleteket.
M&CS1M&CS2M&CS3M&CS4M&CS15M&CS16M&CS7M&CS8M&CS9M&CS10
< >
Nézegesd meg a kollekciót! Katt a képre, galéria nyílik!
 
Hol szerzed be az alapanyagot?
 
Hajósboltokban vásárolom a köteleket, a kiegészítőket pedig gyöngyösboltokban, ékszerkellékes üzletekben.
 
Mik jellemzik az őszi-téli kollekciót?
 
Eleinte kollekciókat csináltam, de aztán rájöttem, hogy sokkal több ötletem van. Ezért inkább mindig azonnal bemutatom az újdonságokat. Persze igyekszem az adott évszakok színeihez alkalmazkodni, de vannak olyan színek, amelyeket minden évszakban előszeretettel használok: ez a piros és a tengerészkék. 
 
Tudom, hogy Etyeken nőttél fel, a szüleid most is ott élnek, sőt, az etyki Halmi Pincét sokan ismerik is. Van különleges terméketek?
 
Igen, a szüleimnek van egy pincéjük az Újhegyen. Egy ideig el akarták adni, aztán néhány éve elkezdtek szörpöket készíteni és rájöttek, hogy az etyeki fesztiválokon nem csak a borra van kereslet. Így szerencsére megmaradt a pince, és már 16 féle szörp készül. De persze van boruk és most már pálinkájuk is. Anyukám pedig finom sütiket is készít.  A mi ötletünk volt, hogy ízesítsük a bort a szörpjükkel, így lett a levendulás rozéfröccs, ami az egyik legnagyobb siker a Halmi Pincében. Egyébként nemcsak a fesztiválokon, hanem minden hétvégén nyitva vannak!
 
Mikor tanultál meg vitorlázni, mi a legjobb benne?
 
2011-ben. Azóta igyekszünk sokat vitorlázni, de sajnos nem minden szezonban sikerül annyit hajózni, amennyit valójában szeretnénk. Nagyon szeretem a vizet és a Balatont, és lenyűgöz az, hogy a szél segítségével milyen jól lehet haladni. És persze sokszor nagy kihívás is uralni a hajót.
 
Halmi Rita

Halmi Rita

 
Melyik a kedvenc balatoni városod? 
 
Sokáig inkább az északi partot szerettem, de Balatonföldváron tanultam meg vitorlázni, és ezért nagyon sok élmény fűz hozzá. Szeretem a kikötőjét, és a parti sétányt is. Van egy magasabban fekvő része, ahonnét pedig nagyon szép a kilátás a tóra.
 
Ajánlj 5 balatoni helyet, amit szerinted feltétlenül ki kell próbálni.
 
Balatonföldváron a Csigaház étterem a kikötőben. Kedves kiszolgálás, kiadós adagok.
 
Pub-Lik: a legjobb bulihely a déli parton!
 
A sajkodi strand: eldugott, kevesen ismerik, még a legmelegebb balatoni hétvégéken sincs brutális tömeg. És olyan zajt csapnak a kabócák, mintha Horvátországban lennénk. 
 
Keszthely: szerintem az egyik legszebb balatoni város, rengeteg mindent lehet csinálni, a strandon pedig nagyon hangulatos a fürdőház.
 
A Balaton közepe. Amíg nem teljesül az az álmom, hogy legyen egy kis szigetem a tó közepén (:)), addig az egyik legjobb dolog behajózni a Balaton közepére bárhol, lehorgonyozni, és nézni a tájat, hallgatni a csöndet, és ugrálni a vízbe. 
 
Melyik a kedvenc saját terméked?
 
A koponyás, koncertre járós karkötőm. 
 
Hordod a saját cuccaid? Most épp milyen van rajtad? 

Most épp a legújabb nyakláncom van rajtam. A legtöbbször úgy találom ki a karkötőket, nyakláncokat, mintha magamnak készíteném őket valamelyik ruhámhoz. Aztán lefotózom, felrakom a Facebookra, és szinte mindig meg is rendelik. Így aztán a legtöbbször nem is tudom hordani. 🙂

Ritát, és a Madzag&Csomót megtaláljátok az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vásárán, december 4. és 6. között! 


Nyereményjáték!

 

Keresd a Girl Power! blog Facebook-oldalát, ahol november 26-án DÉLUTÁN Madzag&Csomó nyereményjátékot hirdettünk!

(*a nyereményjáték szervezésében a Facebook semmilyen formában nem vesz részt)

Girl Power! blog a Facebookon

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!