Girl Power! blog

Az új Pirelli-naptár zseniálisabb, mint hinnéd

Az idei naptár nagyon más, mint az eddigiek. 

Amióta 1964-ben kiadták az elsőt, a Pirelli-naptárak ismertetőjegye az volt, hogy világhírű modellek álltak pózt – többnyire meztelenül -, és neves fotósok készítették az anyagot.

A 43. kiadás hétfőn jelent meg Londonban, és egy hatalmas, 180 fokos fordulatot véve most valami újat mutat meg: a szexualitás, mint tradicionális tematika (például a 2015-ös kiadás Steven Meisel és Carine Roitfeld közös munkájának eredménye, és olyan modellek álltak fehérneműben pózt, mint Gigi Hadid, Joan Smalls, és Adriana Lima) teljes mértékben eltűnt, a portrékon most írók, filmesek, művészek szerepelnek. 

amy schumer

A naptárban látható a Rookie alapítója, Tavi Gevinson, Serena Williams, Amy Schumer, Yoko Ono, az író Fran Lebowitz, Patti Smith, a szupermodell Natalia Vodianova, a filmproducer  Kathleen Kennedy, a színész Yao Chen, Mellody Hobson üzleti és pénzügyi mogul, Ava DuVernay rendező és forgatókönyvíró, a műgyűjtő Agnes Gund és unokája, Sadie Rain Hope-Gund, valamint az iráni képzőművész, Shirin Neshat.

gallery-1448887959-pirelli-calendar-2016-november-patti-smithgallery-1448888344-pirelli-calendar-2016-foreword-yao-chengallery-1448890401-08-pirelli-calendar-2016-august-tavi-gevinsonSerena Williamsamyschumer
< >
Agnes Gund és Sadie Rain-Hope Gund

Aki pedig mindezt “elkövette”, nem más, mint Annie Leibovitz, akit a Pirelli külön keresett meg azzal, alkosson valami különlegeset. “Azt javasoltam, hogy művészeket, humoristákat fotózok. Nagyon erős sorozat készült, egyszerű portrékkal” – mondta a fotós. 

Leibovitz azt is mondta, a fotókon egy csoport művelt nő szerepel, a naptár pedig könyvszerű, és minden fejezetben a portrékon szereplők munkásságáról lehet olvasni.

Na, hogy tetszik?

Nekem nagyon!

***

girlpower

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!