Girl Power! blog

10 ajándékötlet, amivel növelheted kislányod önbizalmát

Közeleg a karácsony, lassan el kell kezdeni a vásárlást. Bár nekem nincs gyerekem, a családban két kicsi lány is izgatottan várja az ünnepeket, így nekiláttam ajándékon törni a fejem.

Mi a lehető legjobb egy 6 éves kislánynak? Barbie-baba? Rózsaszín kis ruhák? 

Úgy gondolom, hogy nem, sőt.

Ma már olyan kreatív fejlesztőjátékokat lehet kapni, amelyek mindenképpen ajánlatosak, ha motiválni, erősíteni akarjuk a gyerekünket, és hogy tudatosítsuk benne: azzá válhat, aki és ami csak lenni akar. Hagyjuk hát most a habos-babos sminkelhető babákat, sokkal izgalmasabb világot élünk ennél!

Az internet mindig kéznél van, így az Amazonról is beszerezhetünk itthon nem kapható játékokat, összeválogattam néhány ötletet. 

1. Kifestő híres nők portréjával

Ma már egyre divatosabbak a felnőtteknek szóló kifestők, no de mi van, ha a gyerekeknek eleve olyan kifestőkönyveket adunk a kezükbe, amelyeken inspiráló történelmi alakok vannak? Marty Noble neve sokaknak ismerősen csenghet már itthon, hiszen a Varázslatos arcok, és a Csodálatos állatok magyarul is kapható volt. Az alábbi kifestőkönyv segítségével a gyerekek megismerhetik a nagy mesterek neveit és történeteit. A könyvben olyan portrékat festhetnek a gyerekek, mint Virginia Woolf (Sonia Delaunay híres festménye nyomán), vagy Frida Kahlo. 

kifestőkönyv lányoknak

2. Saját rajzból plüssjáték

Már nem csak az IKEA készíti el a gyerekek rajzaiból készült plüssállatkákat. Ez az Etsy-felhasználó például szívesen elkészíti a gyerekrajz alapján az ajándékot, igaz, nem olyan olcsó, viszont biztos, hogy a világon ez lesz az egyetlen belőle. 

girlpower blog - ajándékötlet kislányoknak

3. Tervezz házat!

Van egy Goldiebox nevű játék, ami a térbeli készségek fejlesztéséhez nagyon jó. A játékban mérnöki feladatokat kell ellátni a gyerekeknek, valamint problémamegoldó feladatokat is kapnak. A játék célja, hogy a lányok is kicsi kortól készülhessenek akár a mérnöki, építészeti pályára. Az 5-9 éves korú lányoknak szóló játékot kitaláló fiatal nő egyébként ma már dollármilliomos. 

grid-cell-14955-1386798885-1

4. Építs űrhajót!

Van még lehetőség az építészeti pályára felkészíteni a lányodat, mégpedig ezzel a játékkal:  az építőkészlet segítségével a lányok egy erődöt, vagy házikót, vagy akár egy űrhajót is felépíthetnek kicsiben.

gyerekek építő

5. Legyen saját kísérleti laborod

A Big Bag of Science az apró kémikusok játéka, és az eszközökkel rengeteg kísérletet tudnak végrehajtani, egészen pontosan 70-et: van benne például kémcső és nagyító is. grid-cell-20366-1386799019-25

6. Építs robotot!

E játék tulajdonképpen egy puzzle, amellyel a gyerekek kirakhatják saját robotjukat. 

51qMrQPXPRL7. Fejlesszük a kreativitást!

Az ún. Connectagons egy olyan játék, amellyel fejleszteni lehet a gyerekek kreativitását, és bármilyen formát képes lesz megalkotni. A játék elemeit különböző módon lehet összekapcsolni, így csak a használó kreativitásán múlik, milyen forma lesz belőle a végén. 

enhanced-buzz-14280-1386709472-288. Híres emberekkel babázzon

Barbie-babák helyett javaslom, vásárolj igazi emberekről készült bábukat. Például itt van rögtön Amelia Earhart, aki az első nő volt, aki átrepülhetett az Atlanti-óceán felett, és úttörő szerepet játszott a nők jogainak elérésében. Vannak hozzá kiegészítők is, például iránytű és persze életrajz is – angolul.

enhanced-buzz-32506-1386786284-269. Dolgozósarok

Fontos, hogy a gyerekek kellemes, inspiráló környezetben dolgozzanak, fessenek, játsszanak, szóval teljesen elengedhetetlen egy ilyen spéci kis asztal székkel: igazi művész-munkaterület alakul belőle, ahol minden fontos kelléknek van helye. ajándékötlet gyereknek 10. Emlékeztesd rá, hogy ő szuper!

Falmatricákkal emlékeztesd, miben jó: ha például táncol, ez a falmatrica nagyon jó választás lehet: 

enhanced-buzz-4190-1386787660-26

 

***

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!