Girl Power! blog

48 dolog, amit egy nőnek mondanak élete során (és amit egy férfinak sosem)

Avagy tömény szexizmus 2 percben. 

Ne légy ribanc, de semmiképp se legyél prűd. Ne legyél érzelmes, de ne legyél hideg szívű kurva sem. A karriered előrébb áll, mint a családod, vagy otthon lévő anyuka lennél? Biztoooos, hogy jól döntöttél? 

Mi nők, egész életünkben vélemények, sokszor egymásnak teljesen ellentmondó ítéletek kereszttüzében vagyunk. Egyfolytában megmondják mások, mitől jó nőnek lenni, és persze, hogy hogyan kell nőnek lenni. Hogyan kell öltözni, beszélni, nézni, pislogni, beszélni, vagy éppen kussban maradni. 

Az alábbi videót a Huffington Post készítette, amelyben fiatal lányok, nők és asszonyok mondják el, milyen mondatokat intéztek már hozzájuk eddigi életük során – nők és férfiak egyaránt.

Bár mindegyik megjegyzés jelentéktelennek tűnhet első hallásra, összességében egyértelműen látni, hogy milyen iszonyatosan véget nem érő és fárasztó egyszerre valójában a szexizmus. 

 

Olyan, a nők testére, gondolataira vagy épp döntéseire érkező kommentárokat ismerhetünk meg a videóból,  mint például “Tervezed, hogy visszamész dolgozni, miután megszületik a babád?”, “Sokkal csinosabb lennél, ha mosolyognál”, vagy “Tényleg egyedül utazgatsz? Ez valami eat, pray, love-dolog?”, “Nem akarsz gyereket? Attól félsz, nem tudod teljesíteni a kötelességeid?”, vagy “Hálásnak kellene lenned, hogy utánad fütyülnek az utcán”.

(forrás)

***

Girl Power! blog a Facebookon

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!