Girl Power! blog

Ezt üzenik a bloggerek – tippek és tanácsok a 2016-os évre

Eljött hát az év vége, szusszanunk, pihenünk, lábat lógatunk, tévézünk (nem, nem takarítunk, stresszelünk, pánikolunk!). Ahogy a múltkor is gasztro-témában, így most 2016 kapcsán kérdeztem körbe a bloggerek körében, milyen tanácsokkal, tippekkel látják el az olvasóikat? Ha érdekelnek Steven Tyler szépségápolási tanácsai, Coelho és Márai  bölcsességei, az életmódváltás praktikái, az utazás csodái, akkor olvass tovább. 


121231131217066


MorningGlory

Untitled designElőször is sok-sok boldogságot, sok örömöt, és sok napsütést kívánok.

Töltsetek sok időt a szabadban, és sokat azokkal, akiket szerettek (ezeket akár össze is lehet vonni). Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon sokat dobhat az ember közérzetén, ha életmódot vált. Évek óta pajzsmirigy-alulműködéssel küzdök, amit hol jobban, hol rosszabbul karban tudunk tartani a hormonpótló gyógyszerekkel. Pár hónappal ezelőtt pedig pluszban megérintett még az inzulin-rezisztencia szele is.

Ekkor úgy döntöttem, hogy ez így nem lesz jó a továbbiakban és kicsi lépésekben elkezdtem életmódot váltani.

Első lépésként elkezdtem odafigyelni a táplálkozásra, így most már ételt rendelek a cukorbetegek, szívbetegek, kismamák részére ajánlott ételsorból. És közben rájöttem, hogy a diétás desszertnek sincs olyan katasztrofálisan rossz íze. Nem mondom, hogy teljesen megvontam magamtól mindent, amit korábban megettem, de sokkal ritkábban eszem csokit, kekszet és ehhez hasonló nyalánkságokat. Nagy ritkán nálam is legurul egy kis kóla, de a szervezetem megbosszulja magát, mert nem érzem jól magam utána. Sokkal gyakrabban eszem salátát és gyümölcsöt is.

Ezzel egyidejűleg elkezdtem újra pilatesre járni (ajánlom nektek a Pilates Plus Stúdiót, ahol nagyon aranyos és felkészült oktatóktól, rendkívül barátságos légkörben tanulhattok), ami  teljesen kikapcsol. Korábban is jártam már egy pár helyre ilyen jellegű edzésre, de még sosem találtam meg azt a stúdiót, ami igazán megfogott volna.

Ha odafigyeltek a táplálkozásra és mozogtok is mellette, akkor szépen fokozatosan jobban fogjátok magatokat érezni a bőrötökben és a környezetetektől is pozitív visszajelzéseket fogtok kapni. 

Igyatok elegendő folyadékot. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát. 2016-ra az legyen az a fogadalmatok, hogy naponta megisztok másfél-két liter vizet. 

És nézzétek majd meg, hogy pár hét után mennyivel szebb lesz a bőrötök, mennyivel kipihentebb az arcotok.

Olvassatok sokat, nézzetek jó filmeket a moziban, járjatok színházba, menjetek kirándulni és minden percét élvezzétek ki az életeteknek.

És ne adjátok fel akkor sem, amikor éppen elegetek van. Boldog új évet mindenkinek!  

MorningGlory

waitingfor.cafeblog.hu


Reni jógája

Az év vége közeledtével már rutinná vált nálam, hogy átgondolom, miben szeretnék fejlődni, és milyen újUntitled design (1) dolgokat fogok kipróbálni az előttem álló 12 hónapban. Január 1-re sokszor gondolunk új kezdetként, aztán a nagy reformok lendülete gyakran nem tart sokáig, ám ha tudatosan készülünk rá, bármi megtörténhet: azt gondolom, fontosak a célkitűzések, hogy megfogalmazzuk, mit is szeretnénk, mert hiszem, hogy már a gondolattal is teremtünk. Azonban ha az ember őszintén felel arra a kérdésre, hogy mit is akar és elhatározza, hogy lesz, ami lesz, de véghezviszi, az az elején kételyeket is ébreszthet. Ez teljesen természetes, nem kell megijedni, ez is a folyamat része. Ha valamit igazán akarsz, ne félj nagyot álmodni, kimondani és megvalósítani.

Nemrég írtam arról, hogy a boldog emberek mit nem tesznek, és ebben volt egy olyan pont, hogy nem felejtkeznek meg az önfejlesztésről. Én ezt nem úgy képzelem, hogy elolvasok hatszáz önfejlesztő könyvet, amelyek majd jól megmondják, hogy mit kellene megváltoztatnom magamon.

Bíznunk kell a saját intuíciónkban, és szánni kis időt arra, valójában miben is szeretnék fejlődni. A saját kis mikroszintemen szeretnék még jobb lenni abban, amit csinálok, és mindezt úgy elérni, hogy közben még jól is érzem magam.

Szerintem mindannyiunknak szükségünk van egy kis plusz motivációra, néhány éve december utolsó napján készítek egy “kívánságtablót” magamnak, amolyan megerősítésképpen. Egy nagy kartonlapra felragasztok képeket, motiváló üzeneteket: szép színes képeket tanulásról, inspirációról, munkáról, családról, barátokról; szép otthon képeit, fotókat utazásról, helyekről, ahová szeretnék eljutni, az anyagi jól-lét képeit, és persze az egészséggel, mozgással kapcsolatos dolgok sem maradhatnak ki.

Ha kíváncsi vagy, milyen új kalandokba szeretnék belevágni, ide kattintva elolvashatod.

Reni

Nagyvilág
 
Untitled design (4)Amikor Andi elárulta, hogy egy összeállítást szeretne készíteni karácsonyra, nagyon megörültem.  Egyrészt, mert imádom a blogját, másrészt pedig azért, mert hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok vele. (Köszi, imádlak! – a szerk. 🙂 )
 
Immár négy éve élek külföldön (először Lengyelországban, most Spanyolországban); és ezalatt az  időszak alatt nagyon sokat tanultam meg saját magamról. Rájöttem, hogy erősebb és kitartóbb vagyok, mint azt ezelőtt gondoltam volna. De arrogáns, fölényeskedő és büszke is. Nem épp a legjobb a tulajdonságok, de ezek felismerése az első lépés a változás felé.

Ezzel azonban nem voltam mindig tisztában. Egy tipikus kisváros tipikus lakója voltam, aki szemellenzővel járt és kelt az utcákon. Aztán egy nap minden megváltozott: elhatároztam, hogy utazni fogok. Fél év alatt megjártam Barcelonát és Isztambult. Félévére rá Krakkóba költöztem.

Mindehhez kellett egy nagy adag őrület és erős elhatározás.  Ezért nektek, drága olvasók, azt tanácsolom, ne hagyjátok, hogy a félelmetek irányítson benneteket. Ha van egy álmotok, itt az ideje végiggondolni, mire van szükségetek annak eléréséhez. Aztán irány a  megvalósítás!

Hajítsátok félre az ítélkezést, a „mert neki bejött az élet“ elgondolást. Az élet nem jön be (megy ki) bárhova vagy bárkinek.
Csak vannak, akik nem hagyják, hogy a félelmeik feltartóztassák őket.  Higgyétek el, kilépni a komfortzónából nem egyszerű, de megéri. A csoda mindig azon túl történik.
Gabi

Élet sója
 
Az ízek, az utazások, a szerelem, a házasság és a kultúra, ami az élet sóját adja – tartom ezt  évek óta.Untitled design (5)
Minden új évet azzal kezdek, hogy megvizsgálom az előzőt, vajon elég sós volt-e!?  S ahol kicsit ízetlennek érzem, ott új célokat tűzök ki. A 2016-os évre most olvasóimnak is azt ajánlom, hogy vegyék számba, hol érzik kicsit vagy nagyon ízetlennek az életüket. Hová lehet beiktatni egy kis utazást, kultúrát, vagy gasztronómiai élményt még?  
Keresni kell az új lehetőségeket, fel kell fedezni a világot, meg kell ismerni az ismeretlent,  mert ezektől lesz színesebb az életünk, s mi magunk is. Ha minden héten csak ugyanazok az  ételek kerülnek az asztalunkra, ha minden nyáron csak ugyanoda megyünk nyaralni, s ha a televízión kívül nem szerzünk máshol kulturális élményeket, akkor hamarosan mi leszünk a legszürkébb, a legkedvetlenebb és legsótlanabb emberek.
Ha egyszer azonban, mondjuk 2016-ban mindent másképp csinálunk – kipróbáljuk a legújabb gasztronómiai trendeket, belevágunk egy merész utazásba, vagy végre elmegyünk egy színházba – akkor az év végére olyan tapasztalatokkal gazdagodunk, amelyek egyik legemlékezetesebb évünkké teszik az új esztendőt. Az életünk sótlanságát nem foghatjuk rá az idő és a pénz hiányára, éppen egy olyan világban, ahol a lehetőségek tárházának kulcsa a kezünkben van.
Tény, hogy a világ változásokon megy keresztül, időnként okot ad a félelemre, de az ember nem arra teremtetett, hogy félelembe éljen.
A félelmet csak akkor küzdhetjük le, ha szembe szállunk vele, ezért nem hagyhatjuk, hogy 2016-ra az előző év szomorú eseményei nyomják rá a bélyeget.
Hinnünk kell továbbra is, töretlenül és megtörhetetlenül a szabadságunkban, abban a szabadságban, amely nyitva tartja az új utakat és új lehetőségeket számunkra. Szabadok persze csak akkor leszünk, ha rá is lépünk erre az útra. 
Utazzunk hát, gazdagodjunk élményekkel, próbáljunk ki új dolgokat és élvezzük az életet.
 
Tünde
Törd meg a csendet – blog
 
Untitled design (7)Azokat a fogadalmakat, hogy lefogyok/meghízok, leszokok/rászokok, elkezdem/abbahagyom mind ismerjük. Bevallom, nekem nem szokásom semmi ilyet megfogadni, főleg nem az új évhez köthetően.
Ami fontos, hogy bízom benne, hogy sokan kiegyensúlyozott párkapcsolatban, vagy tökéletesen boldog egyedülállóként élik mindennapjaikat.  
Pontokba szedtem további tanácsaim. 
 1. Ha megteheted… ha valóban megteheted, adakozz. Adakozni jó érzés. Ha eddig nem tetted, akkor akár alkalmanként és akár milyen kis összeggel, vagy apró dologgal, akár “csak” egy blogbejegyzéssel.
 2.  Ne szégyenkezz a miatt, hogy önmagad számára – bizonyos dolgokban legalábbis – önmagad vagy az első és a legfontosabb, amíg ez által nem gázolsz át másokon. 
 3.  Ebből következik, hogy soha ne menj férjhez, (tudom, húzzak ezzel a fenébe), soha ne tedd függővé a boldogságod valaki mástól és tudd, senki más boldogságáért nem vagy felelős.
 4. Törekedj anyagi függetlenségre.
 5. Ne akarj nélkülözhetetlen lenni! Ha azt érzed, hogy nélkülözhetetlen vagy, és ennek örülsz, vagy nélkülözhetetlenné szeretnél válni, tudd, hogy ez nagy bajokat vetít előre…
 6. Rengeteg közhely kering a megbocsájtásról, amik totál összezavarják az embert és csak még nagyobb káoszt teremtenek a fejünkben. Olyasmik, hogy aki elég bölcs az megbocsájt és, hogy ez így meg úgy elengedhetetlen  a lelki békédhez, de persze mindez nem jelenti ám azt, hogy naivnak kell lenni és felejteni…bla bla bla. Ez egy bődületes baromság! Tudd, nem is kell és nem is lehet mindent megbocsájtani (sokszor óriási hiba, sőt tragédiához is vezethet). Arról nem is beszélve, hogy, ha minden rettenetes, vagy kevésbé rettenetes dolgot megbocsájtanánk, azzal tudat alatt valamennyire elfogadhatónak ítélnénk meg azt az adott dolgot, amitől bizony nem válnánk jobb emberré, az biztos. 
 7. Felejteni fontosabb. Ami azt jelenti, hogy kerülj minél távolabb attól a valakitől, aki bármilyen téren ellened, vagy bárki ellen cselekedett, mert nem a megbocsájtás hiánya, ami a “lelkedet mérgezi”, hanem az, ha benne maradsz egy olyan szituációban, ami rossz neked, egy olyan valakivel, vagy olyan valakikkel, aki(k) bármilyen módon árt(anak) neked, vagy bárkinek. Amennyire csak lehet, tanuld meg felismerni ha manipulálnak.
 8. Az élethez elengedhetetlen, hogy általános jogi, pénzügyi és pszichológiai ismeretekkel rendelkezz. Ha nem rendelkezel, akkor ne menj például férjhez se. Ha rendelkezel, nagy valószínűséggel sosem fogsz…

A jó hír viszont az, hogy, ha úgy akarod, lehet álompartid, mesebeli esküvői ruhával. Attól, hogy úgy dönt egy pár, hogy nem ír alá egy papírt, mert ő nem keveri a jogszabályokat az érzelmekkel, senki nem tiltja meg, hogy belső hitük szerint “összeházasodjanak”, méghozzá úgy, ahogy azt megálmodták.

+1: Soha ne hagyd, hogy bárki tárgyként, önkiszolgáló bevásárlóközpontként, vagy vidámparkként tekintsen rád és legfőképp – bár ez még az idei évre is vonatkozik, hiszen jön a karácsony – soha ne adj a pasidnak olyan ajándékot, ami arra utal, hogy önként hívod őt fel erre a bánásmódra. Ne feledd, ez nem a „welcome to the candy shop”.

És ha nem bánjátok, szeretnék még egy listát megosztani. Ez pedig nem másé, mint STEVEN TYLER-é. Aki elsőre kicsit felhúzná a szemöldökét a csodálkozástól, az csak figyeljen!

12421739_1748179672060085_1645179663_n

 1. Használj két hajszárítót! Ha hihetünk Mr. Tylernek, akkor ezzel a két hajszárítós technikával jóval nagyobb volument adhatunk a fejünket díszítő ékességünknek, mint ha csak egyetlen hajszárítót vetnénk be a jó tartású frizura érdekében.
 2. Hidratálj! Sosem hittem volna, hogy ezt a szót felszólító módban leírom valaha az életben, azt pedig még kevésbé gondoltam, hogy olvasni is fogják tőlem. Steven közel 70 évesen – ráadásul úgy, hogy túlélte a ’70-es éveket fiatal rocksztárként -, igen jó bőrben van, aminek az egyik fő titka, hogy minden alkalommal zuhanyozás után az egész testét bekeni hidratáló krémmel. 
 3. Viselj, amit csak akarsz! Steven Tyler egyik híres mondása, hogy “El sem tudod képzelni, hogy milyen sokba kerül ilyen szakadtan kinézni!” Összességében azt vallja, hogy viselj bármit, ha jól érzed magad benne, jól fogsz kinézni. 
 4. Próbálj ki új dolgokat! Steven tanácsa, hogy soha ne féljünk kísérletezni, akár a frizura, akár a smink terén, hiszen sok vesztenivalónk nincs. A haj úgyis megnő, a smink pedig lemosható. Ha megfigyeljük, azért vannak állandó elemek is, amik az évtizedek alatt mit sem változtak rajta. 
 5. Tervezz, és csinálj vagy csináltass ruhákat! Ha kreatív vagy, vannak egyedi elképzeléseid, és sehol sem találod azt a bizonyos darabot, akkor varrasd meg. Ha tudsz varrni, az is szuper. Egy-egy teljesen egyedi darabtól mindig stílusos külsőt kölcsönözhetsz magadnak, ráadásul nem kell félned a nők azon rémálmától sem, hogy még egy ugyan olyan jön veled szembe. Továbbá nem kell feltétlen törődnöd a kritikákkal, vagy talán azt gondolod Stevent visszatartotta, hogy a tanárai is szóvá tették, hogy miért hord női ruhadarabokat is? A francokat tartotta vissza! És ő lett a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb múltra visszatekintő együttes frontembere, ráadásul az együttes többi tagjának a színpadi ruhája nagy részét ő tervezi.
 6. Ne félj átalakítani! Híres divatházakban nyilatkozták, hogy ha Steven Tyler vásárolni megy, az első dolog, amit kér a felpróbálandó ruhák mellé, az bizony egy olló. Igen, nem csalás, nem ámítás, ő bizony nem rest ott helyben nekiállni kicsit átszabni a legdrágább darabot sem, mielőtt megvásárolná.

Dorina

tordmegacsendet.cafeblog.hu


Kiss Emese mindennapjai

2014 januárjában indult útjára a blog. Utólag mondhatom, azt sem igazán tudtam, mit is csinálok, a műfaj pontosan mit takar, milyen egy jó poszt, mit is jelent blogot írni, bloggernek lenni.
Folyamatos tanulással tartok ma ott, ahol tartok.Untitled design (4)
Kezdetben csak személyes bejegyzéseket írtam, de rettenetesen frusztrált, hogy senki nem olvassa. Mert hiszen ott voltam én, az egyszeri leány, s elvártam volna, hogy az egész világ az én gondolataimra legyen kíváncsi. Mindezt úgy, hogy nem voltam tisztában sem a formai, sem a tartalmi elvárásokkal.
Aztán a személyes posztokat felváltották az erőltetett bejegyzések, szabályosan gyártottam őket, mert azonnali olvasottságot akartam.
Nem volt bennük semmi saját. Se szív, se lélek – az olvasó persze nem hülye, ez sem érdekelte az embereket. Két évembe telt, mire megtaláltam a saját utam, a saját hangom.
Az én tippjeim: kitartás és saját gondolatok.
Téved, aki azt hiszi, ír 1-2 posztot, s azzal azonnal megváltja a világot. Csak a rendszeres és kitartó munka hozza meg a gyümölcsét itt is, csakúgy, mint az élet más területein. És mindenképp meg kell találnia minden bloggernek a saját hangját, a saját stílusát mert csak az hozhat sikert. 
 
Mindenkinek jó posztolást és rengeteg témát kívánok 2016-ra!
 
Orsi

Varázsfirka

Untitled design (6)A szeretet ünnepének közeledtével, a nagy ajándékozások közepette hajlamosak vagyunk pont a szeretetről és a szeretett személyről megfeledkezni.

Ezért összegyűjtöttem pár szívmelengető és lélek ébresztő gondolatot az új könyvemből és azon íróktól, akik igazán értenek a szeretet nyelvén. Gondolatok az önzetlen szeretetről és az azt mérgező érzelmek elengedéséről. Mert erről szól a karácsony és minden nap, melyet szeretteink közelében tölthetünk.

„Engedd el haragodat! A düh csak látszólag véd meg minket. Nem leszünk tőle erősebbek, ha ennek a negatív érzésnek a magját melengetjük szívünkön, mert később kifejlődött levelei beárnyékolják lelkünket és nem látunk majd mást, csak a fénytelen, magányos keserűséget.”

„Csak azt az embert lehet bántani, akit a gyűlölet vezérel. A szeretet megért, tiszta tudatot teremt és békével tölti meg a hangos, ocsmány dühöngés szavainak helyét, melyek felgyülemlenek megfeszült bőrünk alatt. Ám mivel bőrünk testünkbe zárja ezen mérges érzéseket, káros vegyületük csak bennünk, belül lobbanhat lángra, egyedül minket és védtelen lelkünket borítva tűzzel, majd hideg hamuval.”

„Nincs nehezebb és szebb dolog a világon, mint elengedni, őszintén elengedni valakit, akit magunknál is jobban szeretünk. Megtanulni meghallani a valódi szeretet hangjait életünk talán legnehezebb feladata. Szükség, vágy, birtoklás, tudat, anyag, közelség, az ezek hiányából fakadó szomorúság és harag nélkül szeretni valakit. Ez olyan küldetés, amiért már érdemes leszületni.”

„A havazásban mindig van valami melankolikus. A pelyhek száguldása a lámpafény tölcsérjében, gőzölgő tea a párkányon, pára az ablaküvegen. Ilyenkor felerősödik a távollét otthontalansága. Csak az ablakpárába írt neved van itt. És talán a lelked. Talán az is itt van, és ha kiállok a szakadó hóra, pelyhenként olvad majd rá felmelegedett bőrömre és átitatódik szívemig, és akkor hazaérsz.”

„Ha megtanulsz a szíveddel nézni mindenkit, határtalan boldogság lesz úrrá rajtad. Életünk egyik nagy küldetése az, hogy minden külcsíntől, cselekedettől, szenvedéstől, korábbi sérelemtől és adott pillanatban fennálló kapcsolatunk minőségétől függetlenül tanuljunk meg szeretni valakit. Önmagában szeretni. Mindentől mentesen. Kizárólag a lelkét látni, kikapcsolva elménk dübörgő feltételeit. Ez az igazi szabadság.”

Kedvenc íróim idézetei a szeretetről, karácsonyról:

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

-Márai Sándor

„Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.”

-Müller Péter

„A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni. Egyre jobban szeretni. Mert eltűnnek a nyelvek, a próféciák, az országok, és az utca, ahol lakom, a villanyoszlopok, ez a ház, a nappali bútorai… és eltűnik az én testem is. De egy dolog örökké megmarad az univerzum lelkében: a szeretetem. A hibáim ellenére, a rossz döntéseim ellenére, amelyek szenvedést okoztak másoknak, és minden olyan pillanat ellenére is, amikor azt hittem, hogy nem létezi.”

-Paulo Coelho

Nóra

varazsfirka.blog.hu 

***

Girl Power! blog a Facebookon

 

 
 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!