Girl Power! blog

Ezeket a könyveket olvasd el még januárban

Könyvajánló a testnek, a léleknek és az intellektusnak.

Az év végén sikerült felhalmoznom néhány könyvet, amelyek elolvasására egyszerűen nem maradt időm, de félretettem őket, hogy majd később elkezdem. Most van ez a később, elindult az év, ezért most három olyan könyvet ajánlok, amelyek lényegesen más üzenetet hordoznak, de a széles látókörű olvasóknak úgy gondolom, nagyon is kell minden ilyen műfaj. 

Három kötetet ajánlok, érdemes őket sorban elolvasni – akad közöttük tíz éves kötet is, de nagyon hasznos. 

Enjoy. 


 

1.Alföldi Róbert: Közügy

Írta: Csáki Judit

közügy

Magánügy vagy közügy? Hol húzódik a határ? Erre a kérdésre a könyv az olvasóval együtt keresi a választ.

Alföldi Róbert a riporter szerepében a mai Magyarország néhány jellegzetes problémáját veszi szemügyre, ugyanazt a közeget, amellyel rendezőként, művészként is folyamatosan foglalkozik. Hat beszélgetőtársa életútjában számos tipikus jegyét mutatja a mai Magyarországnak – helyzetével, sorsával példázza az egyes társadalmi jelenségeket és konfliktusokat. Ilyen alanyok például Ili és Pisti vállalkozók, de olvashatunk a cserdi modellről a cserdi polgármesterrel készült interjúban. Megismerjük Csapiné Matos Ibolya szentesi drámatanárnőt, Mohammadi Abbas Magyarországon élő menekültet és Patczai Márkot, orvost, baleseti sebészt: csupa “átlagos”, egyszerű ember közülünk, nem igaz? Nem celeb, nem híresség, nem a televíziókból ránk öntött álságos bulvárvilág, hanem te és én: személyes sorsok és történetek, gondolatok és életutak, amikből sokat, nagyon sokat tanulhatunk. 

A rendező csupán annyit kért tőlük, legyenek őszinték és tárják elénk kihívásokkal teli sorsukat, elgondolkodva és elgondolkodtatva ezzel a magánügyek természetéről és a hétköznapi ember felelősségéről.

Csáki Judit a kötet szerkesztője, a témák mélyére ásva segítette Alföldi munkáját, olyan háttéranyagokkal egészítve ki a könyvet, melyek nem csupán a jobb megértést segítik, hanem képesek megteremteni az ihletett, intim színházi miliőt is.

Libri,  3990.-

2. Fábián Janka: Búzavirág

búzavirág

“Ha valakit az életednél is jobban szeretsz, akkor kiszolgáltatod magadat a legnagyobb fájdalomnak.”

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Libri, 3990.-

3. A testápolás kézikönyve

testápolás

E gazdagon illusztrált, inspiráló, informatív és kiválóan használható gyakorlati útmutató életkortól függetlenül minden nő számára nélkülözhetetlen tudnivalókat tartalmaz.

A testápolás kézikönyve több száz fantáziadús ötletet mutat be arra vonatkozóan, hogyan lehetünk egészségesebbek, miként formálhatjuk életszemléletünket és tehetjük vonzóbbá megjelenésünket. Felhívja a figyelmet a női egészséggel és a közérzet javításával kapcsolatos legújabb tudományos eredményekre. A különféle módszerek, kezelések és gyakorlatok ismertetése egy-egy központi téma (felfrissülés, erősítés, megtisztulás, ellazulás ) köré csoportosul.

A nagyméretű kötetben kapunk tanácsot a “nehéz napokra” (jaj, ezt a kifejezést én mellőzném), egyszerűen elvégezhető feladatokat végezhetünk egészségünk érdekében. Aztán olvashatunk a hajápolásról, “segítség a fejnek” címmel stresszoldó technikát is elsajátíthatunk, erősíthetjük az immunrendszerünket, végezhetünk lézőgyakorlatokat, és még az aromaterápiáról is szó esik. 

A könyvben számos egészséges étel, kozmetikai készítmény és testápolási fortély leírása található meg. A szerzők sokoldalú szakemberek, akik otthonosan mozognak a jóga, a taj csi, a fitnesz, a Pilates-módszer, a masszázs, a bőrápolás, a táplálkozástudomány és az aromaterápia világában.

Reader’s Digest Válogatás, 2004, különböző árfekvésben megtalálod antikváriumokban

***

Girl Power! blog a Facebookon

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!