Girl Power! blog

Transznemű fitnesz modell nyerte a Men’s Health címlapversenyét

A 27 éves Benjamin Melzer transznemű fitnesz modell megnyerte a német kiadású Men’s Health 2016-os címlapversenyét. Ő az első transznemű személy Európában, aki a férfimagazin címlapjára került. 

Benjamin Melzer transgender fitnes model

Fotó:Bild.de

Melzer a Bild-nek mesélt arról, hogy milyen érzés, ha lánynak nevelnek, miközben fiúnak érzed magad.

“Soha nem voltam tipikusan lányos. A rózsaszín szóba se jöhetett” – mesélte a videóinterjúban, amiben régi fotókat is mutatott fiatalkori önmagáról. “Ezért sírok ezen a képen. Mert rózsaszín ruhát adtak rám” – mondta.

Melzer azt mondja, most már boldog és elégedett.

“A külsőm és a belsőm végre illenek egymáshoz, és éppen ezért egyáltalán nem szégyellek beszélni erről” – fogalmazott a modell, aki abban bízik, hogy médiaszereplései a transzneműeket arra bátorítja, hogy merjék vállalni magukat. 

“Sokan kérdezik tőlem, miért csinálod ezt? Miért mondod el a nyilvánosság előtt a történeted? Erre egyszerű a válasz: amikor ebben a helyzetben voltam, senkivel nem tudtam erről beszélni, senkinek nem tudtam kérdéseket feltenni. Ezt akarom most tenni. A közösségnek adok egy arcot, felállok és megválaszolom a kérdéseket. Ha csak egy ember lesz, akin tudok segíteni, már megérte” – fogalmazott Benjamin Melzer, hozzátéve: azt szeretné megmutatni a világnak, hogy  ők is ugyanolyan “normális srácok”, mint bárki más.

***

Girl Power! blog a Facebookon

 

A kommentek minden esetben moderálva vannak. Örömmel fogadok bármilyen konstruktív, építő jellegű megnyilvánulást, véleményt, hogy érdemben alakulhasson ki párbeszéd, azonban a gyűlölködés, a kirekesztés és a mocskolódás semmilyen formában sem való sem erre a blogra, sem máshova. 

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!