Girl Power! blog

Ide el kell jutnod: fotók az Oscar-jelölt filmek forgatási helyszíneiről

Az idei Oscar-díjátadó kétségtelenül izgalmas percekkel szolgál majd, már csak a magyar jelölés miatt is. Az elmúlt évben is rengeteg látványos film készült, sokszor zöld vászon használata nélkül; a készítők értenek ahhoz, milyen elképesztő forgatási helyszínekkel lehet fokozni a hatást.

A trivago.hu szálláskereső weboldal összeállította ajánlóját filmrajongóknak, olyan különleges úti célokról, melyek egy-egy idei Oscar-jelölt alkotás forgatási helyszínéül szolgáltak.

Revenant

Leonardo DiCaprio A visszatérőben Ushuaia-ban, Argentínában


 

Skellig Michael, ÍrországSkellig Michael, Írország / Star Wars 7

Forrás: SkelligIslands.com

Az Írország nyugati részén található Skellig Michael, a két Skellig-sziget közül a nagyobbik, 6 évszázadon keresztül szolgált az ír keresztény szerzetesek központjául.

Lakóinak száma sosem volt túl nagy, mára pedig senki sem él a szigeten. A csodás környezet mellett különlegességét a kolostor, a sziklafalhoz épített kőkunyhók és az idevezető 600 lépcsőfok adja.

A sziget 1996 óta a Világörökség része, nem meglepő, hogy a turistákat egyre nagyobb számban vonzza. Ezen pedig csak lendített az a tény, hogy a hely feltűnik az öt jelölést kapott Star Wars 7 végső jelenetében.

Szállásajánló: Beach Cove B&B               

Rum vádi - MentőexpedícióRum vádi, Jordánia / Mentőexpedíció

Forrás: Jordan Tourism Board

 A Mentőexpedíció című filmben Matt Damonnak egyedül kell megbirkóznia a marsi körülményekkel, és a kissé sivár, ám lenyűgöző környezet cseppet sem kárpótolja – ellentétben azzal, aki ellátogat a vörös bolygót ábrázoló felvételek valós helyszínére, a jordán Rum vádi területére.

Az ország legnagyobb aszóvölgye, vagyis sivatagi, kiszáradt folyómedre az UNESCO Világörökség része, egyben kedvelt turisztikai látványosság. Területén néhány kulturális emlék – ókori sziklafeliratok és egy templomrom – is megtalálható.

A vádi ezenfelül különféle programokkal, tevegeléssel, valamint hőlégballonos kirándulással várja az idelátogatókat.

Szállásajánló: Wadi Rum Night Luxury Camp

Ushaia, ArgentínaUshuaia, Argentína / A visszatérő

Forrás: Tierra del Fuego Tourism Board / Martin Gunter

Ushuaia szinte szó szerint a világ végén található, ez ugyanis a Föld legdélibb települése, az argentin Tűzföld központja.

the-revenant-cinematography

A környék mondhatni tökéletes forgatási helyszínként szolgált A visszatérő stábjának és Leonardo DiCaprio szenvedésének, hiszen minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy igazán életszerű legyen a túlélésért folytatott küzdelem: havas hegyek, gleccserek, erdőségek, tavak, folyók, vízesések váltják egymást.

Ebben rejlik persze Tűzföld különlegessége is; a szigetvilág zord szépsége évről évre egyre több látogatót vonz.

Szállásajánló: Los Ñires

Telluride, Colorado - Hateful EightTelluride, Colorado, USA / Aljas nyolcas

Forrás: Visit Telluride / Ryan Bonneau 

A Colorado állambeli Telluride Quentin Tarantino legújabb, rendezőként jegyzett munkája, az Aljas nyolcas egyik forgatási helyszínéül szolgált. Nem véletlenül, hiszen a város és környéke még mindig őrzi a western stílusjegyeket.

Hateful Eight - filming location

Kurt Russell és Samuel L. Jackson Quentin Tarantino Aljas Nyolcas című filmjében.

A turisták azonban nem csupán az egyedülálló atmoszféra, hanem a gyönyörű környezet miatt is kedvelik; nyáron szinte minden hétvégén fesztiválok és kirándulási lehetőségek, télen pedig hófödte hegycsúcsok várják a kikapcsolódni, síelni vágyó vendégeket.

Szállásajánló: The Ouray Main Street Inn

Namib-sivatag2Namib-sivatag / Mad Max

Forrás: Namibia Tourism Board

A Namib-sivatag Dél-Afrika nyugati partvidékén található, területe majdnem akkora, mint hazánké. Aki látta a Mad Max – A harag útja című filmet, melyet 8 hónapon keresztül forgattak itt, az többé-kevésbé valósághű képet kap arról, milyen ez a végtelen pusztaság: egyszerre lenyűgöző és ijesztő, kopár és színekkel teli.

madmax

A kalandvágyó turisták számára kitűnő úti cél lehet; sokan egy szafarin fedezik fel a dűnék világát, de Swakopmund településén lehetőség van hőlégballonos kirándulásra, quadozásra, búvárkodásra is.

Szállásajánló: Gecko Ridge Guesthouse

ValldalValldal (Norvégia) / Ex Machina

Forrás: Juvet Hotel

Valldal egy völgy és egyben egy település neve, mely Norvégiában egy fjord mellett terül el. Itt fekszik a Juvet Landscape Hotel, egy meredek töltésen, nyírfák, fenyők és ősrégi sziklák között. Ebben a környezetben, és konkrétan a hotel falai között forgatták az Ex Machina néhány emlékezetes jelenetét.

Ex Machina - filming location

Ex Machina - filming location

Forrás: A24 Films

A filmkészítők egész Európát átfésülték, míg megtalálták a megfelelő helyet, ami a filmben egyébként egy alaszkai helyszínt jelenít meg.

A völgy és maga a hotel persze nemcsak robotot alkotó zseniknek jó választás, hanem kitűnő úti cél azok számára is, akik egy csendes rejtekhelyet keresnek a távoli vadonban.

Szállásajánló: Hesthaug Gard


 

 

(Köszönet a Trivago-nak)

***

Girl Power! blog a Facebookon

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!