Girl Power! blog

Mi köze Shakespeare-nek a csernobili atomkatasztrófához?

Vajon mi köze van Shakespeare-nek a csernobili atomkatasztrófához? A válasz a kozmetikai iparban oly népszerű csigagélben rejlik, amelynek egyébként Britney Spears, Katie Holmes és Ashley Roberts is nagy rajongója.

Magyarországon a Dr. Organic márka ismertette meg az autentikus csigagélt a szépülni vágyókkal, és márciustól már elérhető a bioaktív csigagél hidratáló arcpakolás is.

A csigák egészségre gyakorolt hatásával már az ősi Görögországban Hippokrátész – az orvostudományok atyja – is foglalkozott, aki zúzott éti csigát ajánlott a bőr sérüléseinek kezelésére, míg a csigák váladékával különböző fekélyeket és bélfertőzéseket gyógyítottak (belsőleg fogyasztva).

A csigák hasznos kivonatára a XVI. században is felfigyeltek, Amroise Paré francia királyi sebész ugyanis csigaváladékot javasolt pacienseinek a terhességi csíkok eltüntetésére.

TÉMÁBA VÁG: Zseniális praktikák, ki kell próbálnod!

Paré csigái egyébként még Shakespeare-t is megihlették, aki a Lear király tengeri szörnyeit az egykori francia sebész csigaleírásai alapján mintázta meg.

 

Később a XX. században a spanyol onkológus, Dr. Abad Iglesias a sugárkezelések kapcsán használt csigaváladékot és azt tapasztalta, hogy meggyorsítja a súlyosan károsodott bőrszövetek gyógyulását.

Még a csernobili atomkatasztrófa áldozatait is kezelte speciális krémjével, aminek alapja az éti csiga váladéka volt.

snail gif

Egy chilei farmer fedezte fel

A csigagél újkori, kozmetikai karrierje mintegy 30 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy chilei farmer arra lett figyelmes, hogy a francia konyhára szánt éti csigáit pakolgatva gyorsabban gyógyulnak a kezén sebek és sérülések.

Ezen előzmények nyomán figyelt fel a csigák váladékára a szépségipar, jelent meg a piacon egyre több csigagél tartalmú termék.

A tápanyagokban, antioxidánsokban és egyéb jótékony összetevőkben gazdag csigaváladékot erre létrehozott speciális farmokon nyerik ki azzal, hogy finoman megérintik a csigákat.

TÉMÁBA VÁG: És te milyen káros anyagokkal ápolod a bőröd?

A kozmetikumokban felhasznált csodálatos, bőrmegújító váladék ugyanis érintésre termelődik, és nem azonos a csiga mozgását elősegítő nyálkával.

A speciális csigagél aktív anyagok komplex vegyülete, amely egyedülálló arányban tartalmaz allantoint, fehérjéket, vitaminokat, alfa-hidroxi savakat, kollagént, proteázokat és elasztint is.

Ezek az összetevők felelősek a gél bőrmegújító képességéért, amelynek következtében a ráncok elhalványulnak, a hegek és foltok begyógyulnak, a bőr rugalmasabb, hidratált, tiszta, fiatalosabb és üdébb lesz.

A Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládja idén új taggal bővült, így a szemkörnyékápoló, az arcápoló szérum, a zselé állagú csigagél és az arckrém mellé megérkezett az arcpakolás is.

Dr. Organic csigagél

Hetente egyszer ajánlott használni a pakolást: egyszerűen vigyük fel az arcra, majd 10 perc múltán nedves vattakoronggal távolítsuk el a maradékot az arcról.

A pakolás mélyen behatol a bőrbe, eltávolítja a szennyeződéseket, táplálja és hidratálja a bőrt, támogatja a sejtek regenerációját.

További információ: www.csigagel.hu

***

Girl Power! blog a Facebookon

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!