Girl Power! blog

Nem fogod elhinni, miből készült ez a bőrtáska

Hallhattunk már PVC-ből, műanyagból és egyéb különleges anyagból készült bőrhatású táskákról, de ananászból készült műbőrről még nem, az biztos. 

A Piñatex nevű spanyol cég feltalálta a trópusi gyümölcs felhasználásának remek módját, amelynek eredménye egy lebomló műbőr termék.

A titok az ananász leveleinek feldolgozásában rejlik: az ananászlevél rostjaiból készült szőtt anyag tökéletesen képes bőrhatást produkálni.  

pinatex-products-2014

A brand és az ananászból készült kiegészítők Carmen Hijosa spanyol designer ötlete alapján születtek meg, azt követően, hogy a tervező a Fülöp-szigetekre látogatott.

A helyi cserzőüzemekben látottak inspirálták arra, hogy valamilyen fenntarthatóbb és állatkísérlet-mentes terméket hozzon létre.

A Fülöp-szigeteki nők által gyakran viselt, az ananász rostjából készült tradicionális felsőrészt barong tagalognak nevezik.

Amellett, hogy a termék semmilyen állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz, néhány más lenyűgöző jellemzője is van, például hogy környezetbarát, a termék előállításában pedig a cég elkötelezett a helyi munkaerő alkalmazása iránt is.

Minden kiegészítő biológiailag lebomló anyagból készül, és komposztálható is.

Már csak az a kérdés, hogy vajon ananászillatúak-e termékek?  

***

Girl Power! blog a Facebookon

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!