Girl Power! blog

Nők, akik imádják Donald Trumpot

A CNN Donald Trumpot támogató nőket kérdezett: mégis, miért szavaznak rá?

donald-trump

Bár Donald Trump alapvetően rendkívül népszerűtlen a nők körében, mégis szép számmal akad a női nem képviselői közül támogatója.

Még mielőtt róluk ejtenénk pár szót, elevenítsünk fel két frissebb momentumot Trumptól: 

  • Büntetné azokat a nőket, akik megszakíttatják terhességüket, vagyis ha az abortusz illegális lehetne, a nőket büntetni kellene, hiszen ők tulajdonképpen gyilkosok (ezt a kijelentést később módosította, lásd lejjebb)
  • Trump egy fotót tett közzé Heidi Cruzról, Ted Cruz texasi szenátor feleségéről: a kép mellé tette felesége, Melania Trump fényképét, és azt írta: a két kép önmagáért beszél.  Ezután persze elismerte, hogy nem kellett volna így tennie, bár azt is rögtön hozzátette, hogy a “feleségek háborúját” Ted Cruz indította el, amikor “hozzá közelálló csoportok” közzétették Melania Trump tizenhat évvel ezelőtti aktfotóját (Ted Cruz elítélte az aktfotó közzétételét).

328E2B7600000578-3521502-Trump_said_that_Cruz_did_it_first_and_that_wasn_t_nice_referring-a-6_1459693423099

Az abortuszügyben tett kijelentéséről Trump azt mondta: most már másként fogalmazna.

A kijelentés után hatalmas volt a felháborodás még az abortuszt ellenzők körében is. 

Trump közleményben módosította álláspontját,  és azt mondta, a nők és magzatok áldozatok, és tulajdonképpen a beavatkozást elvégző orvosokat kellene megbüntetni.

Több sajtóorgánum foglalkozott már azzal, hogy Trump maga hogyan is kezeli a nőket.

A Bustle egyenesen azt írja, a női jogokat tekintve a lehető legrosszabb választás lenne Donald Trump, többek között azért, mert rendszeresen sértegeti, tárgyiasítja a nőket (saját lányáról, Ivankáról például azt nyilatkozta, hogy ha nem a lánya lenne, randizna vele).

Mégis: vannak Trumpra szavazó nők szép számmal. 

A CNN olyan nőket kérdezett, akik őt támogatják.

Martin Savidge műsorvezető olyan konzervatív arizonai nőkkel beszélgetett, akik hajthatatlanul Trump-rajongók. 

“Amit látsz, azt kapod, és ez az, amit én akarok”

– mondta egyikük.

Egy másik nő, egy templom vezetője azt nyilatkozta, hogy Trump egy erős férfi erős személyiséggel. Azt is mondta, hogy Donald Trump szereti az országot, az embereket, és tiszteli a nőket.

És mégha ezek a nők sem értenek mindennel – legfőképp egyet, amit és főleg ahogy Trump eddig tett vagy kijelentett, mégsem rendül meg a bizalmuk.

A Vocativ készített egy ábrát, amelyen jól látszik: Trump továbbra is képes női szavazókat magához csábítani.

Forrás: Vocativ

Forrás: Vocativ

Habár például Iowában Ted Cruz kapta a női szavazók nagy részét, Trump mégis tartja a tempót.

A CNN-nek nemrég azt nyilatkozta, jóságos a nőkhöz, és azért dolgozik, hogy megvédje őket – nos, úgy néz ki, sokan hisznek neki. 

A Cosmopolitan is megkérdezett néhány Trump-szavazó nőt, és a felmérésből az derült ki, hogy megkérdezettek számára nem élvez prioritást például a nemek közötti egyenlőség kérdése. 

A Vigyázó blog készített egy összeállítást Trump legelképesztőbb kijelentéseiről, érdemes elolvasni ITT, és a nlcafé válogatását is ajánlom, ebben többek között olvasható az az idézet, ami így hangzik: 

„a nőkkel úgy kell bánni, mint egy darab szarral.

***

Girl Power! blog a Facebookon

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. törvényi szabályozással nem lehet csökkenteni az abortuszok számát, ezzel csak az igen súlyos körülmények között elvégzett abortuszok száma nőne meg, ez itt az egyik probléma. Nyilvánvalóan a megelőzés lenne a legfontosabb probléma, de a büntetés semmiképpen nem megoldás, súlyos jogsértésekről lenne szó.

  2. Zsolt Marton says:

    Leghatásosabb az az orvos volt, aki az abortuszt kérő nőknek levetítette filmen, válasszanak, melyik módszert kérik? Egyik módszer: műszerekkel benyúlnak a nő méhébe, az embriót teljesen szétverik, összetörik, majd kikapargatják a leendő baba darabjait. Másik módszer: vákuumos szippantás. Először műszerekkel benyúlnak a méhbe és darabokra törik az embrió fejét, mert túl nagy, nem férne ki a méhnyíláson. Mindkét módszernél látszik, az embrió menekül az érte nyúló műszerek elől, az őt összetörő ütések hatására megrándul, mint az érző ember. A film láttán minden nő elborzadt, lemondott az abortuszról. Ezek után kérdem, ha többszörös gyilkosok életét nem szabad elvenni, ártatlan, már érző kezdeti emberi életet miért lehet?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!